Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell vindt hogere boetes te ver gaan: "Het is belachelijk"

De FIA maakte vlak voor de persconferenties in de Verenigde Staten bekend dat er nu ook boetes van één miljoen euro uitgedeeld kunnen worden aan coureurs. George Russell is niet blij met de nieuwe maatregel.

Russell Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De boete voor Lewis Hamilton na het oversteken van de baan in Qatar? 50.000 euro. Wees niet verbaasd als die tarieven de komende tijd hoger zullen zijn, want de FIA heeft bekendgemaakt het maximumbedrag van een boete te verhogen van 250.000 euro naar één miljoen euro. George Russell vindt er tegenover onder meer RacingNews365 het zijne van.

"Ik denk dat het belachelijk is om coureurs een boete van één miljoen euro te kunnen geven", vertelt Russell. "In mijn debuutjaar verdiende ik een salaris met vijf nullen, maar was ik wel meer dan een miljoen kwijt aan het betalen van mijn trainer, de vluchten en mijn persoonlijke assistent. Waarschijnlijk geldt dat voor 25% van de Formule 1-coureurs. We mogen iets doen waar we van houden, dus daar hoor je ons niet over klagen, maar dit gaat te ver."

Russell laakt de werkwijze van de FIA, ook omdat coureurs eerder om openheid van zaken hebben gevraagd. "We wilden weten in welke richting de boetes zouden gaan. Tot nu toe kregen we daar geen reactie op, maar we zouden graag wat transparantie willen zien. Misschien vindt een goedbetaalde coureur het prima om een boete van één miljoen euro te betalen als het opnieuw in de sport wordt geïnvesteerd, maar daar ziet het nu niet naar uit."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt