Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell vist weer achter het net: "Ik heb alles gegeven"

Voor George Russell staat de puntenteller namens Williams nog steeds op nul. In Oostenrijk kwam hij niet voor het eerst akelig dichtbij, maar toch viste hij weer achter het net. Hij slaakt een diepe zucht.

Russell Sainz Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams
Drie ronden voor het einde van de Oostenrijkse Grand Prix reed George Russell nog op de knappe tiende plaats in zijn Williams-bolide, maar uiteindelijk moest hij toch nog net zijn meerdere erkennen in Fernando Alonso.

Daardoor kon hij na een sterk weekend wederom geen punt(en) bijschrijven achter zijn naam. Nog nooit lukte hem dat in de Formule 1 voor Williams. Alleen vorig jaar wist hij punten te scoren toen hij inviel voor Lewis Hamilton bij Mercedes.

Na afloop verscheen hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 en was hij toch stiekem wel tevreden met zijn weekend. "We hebben het geweldig gedaan op zaterdag over een enkele snelle ronde, maar andere coureurs waren gewoon wat sneller dan wij en zouden tijdens de race sowieso langszij komen."

"Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar met de snelheid die Alonso had, zou hij ons altijd gaan inhalen. Hij vloog! Op zaterdag had hij pech en had hij waarschijnlijk in de top vijf moeten kwalificeren. Ik denk dat de elfde plaats het maximale was voor mij vandaag."

Russell houdt zijn kop omhoog en is ondanks het missen van punten niet verdrietig. "Ik voel me niet terneergeslagen nee, want uiteindelijk krijg je wat je verdient en zij waren simpelweg sneller dan wij."

Wel leerde hij van het gevecht met tweevoudig kampioen Alonso. "Het herinnerde me een beetje aan mijn juniordagen, waar je week in week uit moest strijden op de baan."

"Ik heb nu weer meer ervaring opgedaan met die gevechten, want in een Formule 1-bolide voelt het weer heel anders met al die downforce en de vuile lucht. Je leert er dus gewoon van. Het is een beetje raar, want ik ben hier nou drie jaar en ik heb nog heel weinig gevechten gehad."
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen