Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell vol zelfvertrouwen: "Wat Lewis Hamilton kan, kan ik ook"

Williams-coureur George Russell is in een filmpje op Twitter ontwapenend eerlijk. Lewis Hamilton is de maatstaf, maar Russell zegt zelf zeker zo goed te kunnen worden.

Niet zozeer de wereldtitel van Lewis Hamiton een jaar eerder, maar de verrassende overwinning van Jenson Button met BrawnGP in de Grand Prix van Australië in 2009 was voor George Russell een eye-opener, die zijn leven radicaal veranderde. "Ik zag om 6 uur 's ochtends die wit/gele auto en dacht, wie is die gast? Ik wilde Formule 1-coureur worden." De 22-jarige in Londen woonachtige Brit draait er niet omheen: hij gelooft rotsvast in zichzelf, zo laat hij zich ontvallen. "Lewis Hamilton is de beste coureur en misschien wel de beste aller tijden, maar ik ben er zeker van dat ik zijn niveau kan halen. Ik kan net zo succesvol worden als hij." Gedurfde uitspraken al met al, want vorig jaar scoorde Russell als enige coureur geen enkel WK-punt. Daarbij moet worden aangetekend dat de Williams-bolide van 2019 allerbelabberdst was. De Mercedes-protegé zal waar het gaat om het ten uitvoer brengen van zijn torenhoge ambities nog even geduld moeten hebben, want ook met de 2020-Williams liggen punten, laat staan zeges niet binnen handbereik. En het is natuurlijk de vraag wanneer het seizoen van start kan gaan, nu het coronavirus de wereld volledig tot stilstand heeft gebracht.

Find out whose win Down Under inspired @GeorgeRussell63 to become an #F1 driver 👀 pic.twitter.com/CAvj3FhW9J — Formula 1 (@F1) March 24, 2020

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen