Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell voorspelt: "De FIA gaat het nog héél druk krijgen"

George Russell verwacht dat de FIA opnieuw een roerige winter tegemoet gaat na een allesbehalve rustig Formule 1-seizoen.

MP9 6624
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na het seizoen 2021 wachtte de FIA al een uitgebreide evaluatie van wat er wel en niet goed was gegaan tijdens de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Ook in de winter van '22-'23 zal de FIA het nodige te evalueren hebben, zo verwacht Mercedes-coureur George Russell.

Hij doelt daarmee in eerste instantie op het evalueren van het strafpuntensysteem. Ook Russell is van mening dat het zwaar overtrokken is dat Pierre Gasly een schorsing riskeert omdat hij op tien strafpunten staat, dat terwijl die strafpunten lang niet allemaal zijn uitgedeeld voor gevaarlijk rijgedrag. Russell schaart zich daarmee achter de woorden van enkele andere coureurs.

"Ze hebben naar ons toe al aangegeven dat ze het gesprek aangaan gedurende de winterstop. Maar ik denk dat er op dit vlak (qua straffen en heet naleven van regels, red.) een heleboel te evalueren valt. Het wordt voor de FIA nog een drukke winterperiode."

Echter, Russell is van mening dat enige mate van flexibiliteit bij het vak hoort: "Je moet er in sport te allen tijde klaar voor zijn om je ergens aan aan te passen. We hebben natuurlijk bestaande regels, maar één incident kan al genoeg zijn om te erkennen dat een bepaalde regel misschien niet helemaal juist is."

"We moeten tevens de mogelijkheid hebben om strafpunten weer in te trekken op het moment dat we het er allemaal over eens zijn dat een straf onterecht of te zwaar was."

Ook interessant:

Waar komt de bekende Hamilton-uitspraak 'It's hammer time' vandaan?

Een beetje Formule 1-fan weet nu precies waar we het over hebben, wie het zegt en tegen wie het wordt gezegd. Mercedes-engineer Peter Bonnington roept dit vaak tegen Lewis Hamilton, maar waar komt die uitspraak precies vandaan? We leggen het je uit in de onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"