Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell voorzichtig met Mercedes-voorspellingen: "Afstand koploper grootste in jaren"

Het is nog altijd een apart gezicht. Mercedes dat eigenlijk op een straatlengte van Red Bull rondrijdt in de Formule 1. Volgens George Russell zitten er betere tijden aan te komen voor de Mercedes-fans. Maar of dit seizoen nog de strijdt met Max Verstappen kan worden aangegaan? Russell kijkt ook al naar volgend jaar.

Een vijfde plek in de WK-stand voor Lewis Hamilton en een zesde voor George Russell. Voor de echte Mercedes-fans is het bij de start van het Formule 1-seizoen even flink knipperen met de ogen. Russell ziet wel verbetering, maar wanneer de wagen echt sneller gaat zijn, weet hij nog niet. "Ik moet eerlijk zijn, ik ken de kalender niet van buiten, maar ik denk dat we nog enkele races nodig hebben. We zien al stapje voor stapje wat verandering", zegt hij tegen onder andere RacingNews365. We zetten goede stappen en maken vooruitgang. In de winter hebben we een verkeerde richting genomen. Het zegt dat we op de goede weg zijn, dat we nu in een week tijd meer verbetering hebben gevonden, dan in een hele maand in de winter"." Updates zitten eraan te komen, maar of die al direct bij de volgende GP in Australië te verwachten zijn, durft Russell niet te zeggen. Hij waakt voor overhaaste acties. "Je zou ze eerder kunnen brengen, maar je bent altijd voorzichtig om dit op stratencircuits te doen. We moeten onze opties afwegen. Ik denk een van de fouten die we in het verleden hebben gemaakt, is dat we dingen overhaast hebben." "We zullen dit nu niet doen, tenzij we 120 procent overtuigd zijn. Hoe langer je wacht, hoe groter de impact zal zijn. We moeten de voor- en nadelen tegen elkaar afzetten. We willen dit jaar races gaan winnen en natuurlijk willen we ook voor het kampioenschap gaan vechten, maar Red Bull heeft geweldig werk geleverd. Het gat met de rest van het veld is groter dan we in de laatste 6, 7, 8 jaar hebben gezien. Indrukwekkend."

Verloren jaar

Of Mercedes zich nu al neerlegt bij een verloren jaar, zo ziet Russell het niet direct. "We kijken allemaal in de spiegel en weten waar we moeten staan als team. We weten welk fundament we moeten leggen, om er zeker van te zijn dat we kunnen meestrijden om het kampioenschap in de jaren die komen. Dit is voor ons een goede mogelijkheid om er zeker van te zijn dat we een goede basis leggen zodat we de strijd aan kunnen gaan in 2024, 25, 26 en verder." Als coureur had Russell zich graag willen meten met Max Verstappen en Red Bull. De pas op de plaats die hij nu moet maken, vindt hij lastig. "Als een sportman is het zwaar. Ik heb altijd gedroomd om te vechten voor overwinningen in de Formule 1. En als je er dan bent en dit dan niet kan doen, is zwaar. Maar Lewis en ik zijn niet alleen in het team. Het gaat om een team van 2000 mensen, die dezelfde ambitie hebben, even hard werken aan deze wagen." "Voor hen is het net zo teleurstellend en zwaar als voor ons. Ik ben nu 25. Als ik kijk naar Fernando Alonso, dan heb ik nog zeker 15 jaar te gaan. Als je kijkt naar Michael Schumacher, een van de grootste coureurs allertijden, die was tegen de 30 toen hij pas ging winnen met Ferrari. Er is dus nog tijd."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi