© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Russell waarschijnlijk met startnummer 63 in Formule 1-loopbaan

12 okt. 2018 11:48 René Oudman 0 reacties
Sinds de invoering van de vaste startnummers, in 2014, moeten rijders die hun opwachting maken in de Formule 1 aangeven met welk getal zij rond willen rijden. Debutanten kunnen de keuze maken uit getallen die in de afgelopen twee seizoenen niet zijn gebruikt.

Welk startnummer Lando Norris, die volgend jaar debuteert voor het team van McLaren, kiest, is nog niet bekend. Zijn landgenoot George Russell, van wie vrijdagochtend bekend werd dat hij volgend seizoen zijn F1-entree mag maken voor Williams, heeft echter al een tijdje zijn keuze door laten schemeren.

Op zijn persoonlijke sociale kanalen voegt Russell het getal 63 toe aan zijn naam, een getal die hij meermaals op de Mercedes heeft laten plakken toen hij achter het stuur van een van die wagens plaatsnam. Russell heeft namelijk al vaker Formule 1-meters gemaakt: hij is de officiële test- en reserverijder van het team.

Honderd procent zeker is het nog niet, een officiële bevestiging moet nog komen, maar de kans lijkt zeer groot dat Russell het getal 63 meeneemt naar de Formule 1. Dat nummer is nog nooit gebruikt door een Formule 1-coureur, al waren er een aantal rijders die ermee reden in de Indy 500. Dat evenement was in de jaren '50 een officiële F1-race, al deden er amper F1-rijders aan mee.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen