Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell waarschijnlijk met startnummer 63 in Formule 1-loopbaan

Sinds de invoering van de vaste startnummers, in 2014, moeten rijders die hun opwachting maken in de Formule 1 aangeven met welk getal zij rond willen rijden. Debutanten kunnen de keuze maken uit getallen die in de afgelopen twee seizoenen niet zijn gebruikt.

Welk startnummer Lando Norris, die volgend jaar debuteert voor het team van McLaren, kiest, is nog niet bekend. Zijn landgenoot George Russell, van wie vrijdagochtend bekend werd dat hij volgend seizoen zijn F1-entree mag maken voor Williams, heeft echter al een tijdje zijn keuze door laten schemeren.

Op zijn persoonlijke sociale kanalen voegt Russell het getal 63 toe aan zijn naam, een getal die hij meermaals op de Mercedes heeft laten plakken toen hij achter het stuur van een van die wagens plaatsnam. Russell heeft namelijk al vaker Formule 1-meters gemaakt: hij is de officiële test- en reserverijder van het team. Honderd procent zeker is het nog niet, een officiële bevestiging moet nog komen, maar de kans lijkt zeer groot dat Russell het getal 63 meeneemt naar de Formule 1. Dat nummer is nog nooit gebruikt door een Formule 1-coureur, al waren er een aantal rijders die ermee reden in de Indy 500. Dat evenement was in de jaren '50 een officiële F1-race, al deden er amper F1-rijders aan mee.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'