Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell wijst aanbod Hamilton af na kostbare crash

De kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten liep voor Mercedes uit op een klein drama. Lewis Hamilton sneuvelde al in Q1, terwijl George Russell crashte in de ultieme slotfase van Q3. Voor Russell zijn de druiven extra zuur, want het was een nogal kostbare crash.

Hamilton Russell paddock
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell redde de meubelen nog enigszins voor Mercedes tijdens de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten. De Brit start de race vanaf P6, maar zette zijn auto met nieuwe updates wel in de muur in de absolute slotfase van Q3. Zodoende bepaalde hij ook gelijk de startopstelling voor de race op zondag, want niemand kon zijn tijd daardoor nog verbeteren. Russell zit nu echter wel opgescheept met problemen, want hij reed rond met nieuwe updates op de auto.

"Op dit moment maken we ons zorgen over de onderdelen. We moeten terugkomen op de upgrades. Lewis is zo vriendelijk geweest om die van hem aan te bieden, maar we gaan niet ruilen. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar dat is de grootste zorg op dit moment en we hebben de antwoorden niet", zo vertelt Russell in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We blijven ons steeds in deze positie bevinden, met hoe de auto reageert op de banden, de temperatuur en kleine veranderingen qua wind. Dat is het verhaal van het seizoen. Of het nu gaat om oude of nieuwe upgrades: we zitten erbij of we zitten er een halve seconde naast."

"Als de auto de sweet spot weet te raken, vechten we voor poles en zeges. We vochten vrijdag (in de sprintkwalificatie, red.) allebei voor poleposition, maar in de kwalificatie lagen we er allebei bijna uit in SQ1", waarna Russell nog even terugblikt op zijn laatste rondje in Q3 tijdens de kwalificatie op zaterdag. "Ik pushte echt in die laatste ronde, probeerde uiteindelijk performance te vinden die er niet was en betaalde daarvoor de prijs. Ik ben gewoon teleurgesteld in mezelf, want iedereen heeft zo hard gewerkt om de upgrades te brengen. En nu liggen die in de prullenbak", zo trekt Russell een even pijnlijke als realistische conclusie.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Verenigde Staten 2024