Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell wijst op bizarre Mercedes-berekening over Red Bull-'truc': "En dat is geen grap"

George Russell was in de sprintrace in Azerbeidzjan even aan Max Verstappen voorbij, maar al snel werd hij, zoals de Red Bull-coureur zei, 'om de oren gereden'. Volgens de Brit zou Red Bull zelfs sneller zijn op de rechte stukken dan Mercedes als het laatstgenoemde team een bepaald onderdeel van de auto af zou halen.

George Russell en Max Verstappen raakten elkaar tijdens de openingsronde van de sprintrace in Bakoe. Er werd veel over gezegd en geschreven en tegenover onder meer RacingNews365 kijkt Russell er nog een aller laatste keer op terug. "Ik heb de beelden nog niet teruggekeken, dus ik weet niet hoe het er op televisie uitzag. Vanuit de auto leek het erop alsof het mijn bocht is. Ik heb het dus nog niet helemaal opnieuw bekeken, maar als Verstappen aan de binnenkant zat en ik mijn positie had willen houden, dan had Max hetzelfde gedaan, of was het nog erger geweest", aldus Russell.

Zonder achtervleugel

Schade of niet, Verstappen was er na de safety car als de kippen bij om weer aan Russell voorbij te gaan. De Brit blijft zich verbazen over de topsnelheid van de RB19. Zelfs als Mercedes haar achtervleugel er helemaal af zou slopen om voor zo min mogelijk drag te zorgen, zou Red Bull nog aan hen voorbij gaan. "We weten dat er een snelheidsverschil is. Max reed me voorbij alsof onze auto stil stond. We geloven aan de hand van onze berekeningen zelfs dat wij de achtervleugel van onze bolide kunnen halen en dan nog steeds zou Red Bull sneller zijn dan wij op de rechte stukken." "Dat is niet eens een grap. We snappen niet wat zij doen. Ze hebben duidelijk een geweldige truc. Petje af voor hoe ze dat dan ook voor elkaar hebben gekregen. Zeker met DRS. Wij denken echt dat wij zonder achtervleugel kunnen rijden en nog zullen zij sneller zijn dan wij. We weten niet hoe ze het doen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"