Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell wijst overwinning GP Bahrein al zo goed als aan Verstappen toe

Bij Mercedes denkt men niet dat ze over een week, tijdens de GP van Bahrein, al een vuist zullen kunnen maken tegen Red Bull.

Russell Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Er komen zowel positieve als negatieve geluiden uit het Mercedes-kamp. Aan de ene kant lijken de problemen van vorig jaar grotendeels te zijn opgelost en te zijn verbeterd, maar aan de andere kant denkt men bij de Silver Arrows dat ze nog niet ver genoeg zijn om al meteen vanaf dag één te gaan strijden om Grands Prix-overwinningen.

In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt George Russell in Bahrein hoe hij na anderhalve testdag kijkt naar de progressie van zijn team. "Wat betreft het gevoel, lijkt het wel een stap in de goede richting te zijn. Maar we weten dat het in deze sport niet om het gevoel draait, maar om de rondetijden."

Verbetering, maar nog worstelingen

Het moge duidelijk zijn dat de Mercedes W14 een stap voorwaarts is ten opzichte van haar voorganger, maar van perfectie is nog absoluut geen sprake. Hamilton en Russell hebben af en toe nog de grootste moeite met hun nieuwe bolide.

"Als ik echter nu vergelijk met twaalf maanden geleden, dan gaat alles veel beter", vervolgt George zijn verhaal. "Vorig jaar gingen er op dit moment tijdens de testdagen allerlei alarmbellen bij ons af wat betreft porpoising, waarvan we niet wisten hoe we het op moesten lossen."

"We waren toen verdwaald en de karakteristieken van de auto waren niet fijn. Dit jaar gaat het denk ik veel beter. De betrouwbaarheid is ook heel goed en we hebben ons testprogramma af kunnen werken", aldus de jongste van de twee Mercedes-Britten.

"Er zijn zeker dingen die beter kunnen, maar over het algemeen staan we er ongeveer zo voor als we hadden verwacht. Als je naar de onboards kijkt, dan denk ik dat het geen geheim is dat we het lastig hebben met de balans, vooral mid-corner, daar worstelen we."

Red Bull nog niet te verslaan

Russell hoopt dat hij met zijn Mercedes dit jaar meer dan eens een Grand Prix kan winnen en hij denkt dat zijn team hard op weg is om ook steevast mee te doen, maar volgende week in Bahrein zal dat nog niet het geval zijn, zo vermoedt hij.

Daarvoor is Red Bull op dit moment simpelweg te sterk, beredeneert de F1-coureur. "We gaan zeker met geloof het nieuwe seizoen in. Op elk moment in mijn carrière heb ik bij mezelf gedacht dat je op een rationele manier het weekend in moet gaan, het circuit op moet gaan en altijd kan leren."

"Uiteindelijk zullen we zeker een auto hebben waarmee we kunnen vechten. Of dat volgende week in Bahrein al zo zal zijn, dat is denk ik vergezocht. Red Bull ziet er heel sterk uit, heel stabiel ook. De auto ziet er heel sterk uit en ook Max presteert natuurlijk heel goed. Realistisch gezien is het dus vergezocht om volgende week al mee te strijden voor de zege."

"Maar", zo benadrukt hij tot slot. "Er is geen reden waarom we uiteindelijk niet mee zullen kunnen strijden, ergens op een punt tijdens dit jaar. We weten hoe sterk Mercedes is in het doorontwikkelen van de bolide. Het geloof is er dus wel!"

Poll

Mercedes zal dit jaar meestrijden om de wereldtitel

keer gestemd

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen