Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell verwijst Red Bull-uitspraak Hamilton naar de prullenbak

Moet er een startdatum komen waarop de Formule 1-teams pas mogen beginnen met de bolide van het volgende seizoen? Lewis Hamilton vindt van wel, maar George Russell spreekt zijn teamgenoot tegen. Een startdatum heeft volgens laatstgenoemde geen zin.

Met de uiterst dominante seizoensstart van Red Bull dit Formule 1-seizoen kan de focus al vroeg worden verlegd naar 2024. Zo kan het team van Max Verstappen volgens menig coureur alvast een voorsprong opbouwen, wat volgens Lewis Hamilton voorkomen moet worden.

De zevenvoudig kampioen stelde voor om een startdatum in te voeren voor het ontwikkelen van de bolide voor het nieuwe seizoen, zodat teams als Red Bull niet extreem vroeg kunnen beginnen. Mercedes-teamgenoot George Russell legt echter uit waarom dat nauwelijks zal helpen.

Als hem wordt gevraagd naar of Red Bull een voordeel behaalt, reageert hij hoofdschuddend. "Nee, dat halen ze niet, want met de stabiele reglementen naar volgend jaar rollen we allemaal automatisch door naar het volgende seizoen", legt hij uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Natuurlijk kan je na een seizoen als 2021, met een grote regelwijziging, wel die zorgen hebben."

"Maar dit jaar eindigen we gewoon met dezelfde auto als die van het jaar erop, alleen dan een evolutie", aldus de Britse coureur, die zich geen zorgen maakt over een voorsprong voor Verstappen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"