Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell wil de strijd met Hamilton nog niet aangaan

George Russell heeft in de eerste drie races van het F1-seizoen meer punten gescoord dan Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton. Hij wil het gevecht met zijn teamgenoot echter nog niet aangaan.

George Russell vindt het niet zo erg als Lewis Hamilton voor hem finisht in de races voor Mercedes. Tijdens de openingsrace claimde Hamilton zijn eerste podium van 2022, terwijl Russell op de vierde plaats eindigde. De twee races daarna won Russell echter, waardoor hij tweede staat in het wereldkampioenschap. Hamilton staat na momenteel vijfde in het WK. Mercedes moet een achterstand op Ferrari en Red Bull inhalen om mee te kunnen doen voor de wereldtitel. Volgens Russell ligt de focus dus nog niet op sneller zijn dan de ander, maar juist op de vooruitgang van het team. Krijgt hij zelfvertrouwen van het 'verslaan' van Hamilton? "Ik denk dat dit soort dingen niet zoveel uitmaken", antwoordt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Natuurlijk wil iedereen voor zijn teamgenoot eindigen, maar Lewis en ik hebben geen baat bij het vechten om de vijfde en zesde plaats. We willen samenwerken om het gat te dingen. No hard feelings als hij voor me rijdt, net als andersom als ik voor hem rijd. We zijn daar op het moment niet echt mee bezig."

Russels houding naar teamgenoot is veranderd

De huidige situatie met Hamilton bij Mercedes heeft er volgens Russell voor gezorgd dat hij een andere aanpak heeft ontwikkeld. De drie voorgaande jaren was hij in gevecht met zijn teamgenoot bij Williams. De Britse renstal reed vrijwel altijd aan de achterkant van het veld, maar Russell won hier vrijwel altijd van zijn teamgenoot. Dit was volgens hem een beloning. "Het is best een raar gevoel voor mij nu, want men heeft zeer hoge verwachtingen van ons (bij Mercedes, red.). Hiervoor, tijdens mijn eerste jaren in de Formule 1, was het teamgevecht juist alles. We waren namelijk niet echt in de race voor punten, dus we konden niet voor veel vechten." "De enige 'overwinning' die je kon boeken was dus het resultaat ten opzichte van je teamgenoot. Maar hier hebben we een belangrijker doel. Op de lange termijn moeten we deze gasten (van Ferrari en Red Bull, red.) bijbenen, want we zijn hier om te winnen", aldus Russell.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"