Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell wil grondig Mercedes-onderzoek na dramatische vrijdag: "We waren nergens"

George Russell en Lewis Hamilton hadden een lastige vrijdag op hun eigen Silverstone. Eerstgenoemde wil dat het tot op de bodem wordt uitgezocht hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Na een paar goede raceweekenden ging het Mercedes vorig weekend in Oostenrijk niet goed af. Ook in Groot-Brittannië zijn de twee coureurs allesbehalve uit de startblokken geschoten. George Russell ziet slechts een iets waar hij positief over kan zijn: het feit dat hij zijn thuisrace rijdt. "Het is mooi om hier te zijn. Dat is ook waarom ik nog steeds een lach op mijn gezicht heb staan! Er is ten minste iets om positief over te zijn", lacht hij. Want in VT2 kwamen de twee Mercedes-coureurs niet verder dan P12 en P15. Niet om over naar huis te schrijven dus. Russell wil dat zijn team eens goed gaat onderzoeken hoe het zo ver heeft kunnen komen. "Dit was niet onze beste vrijdag. Op zaterdag zullen de omstandigheden weer anders zijn, maar we moeten dit tot op de bodem uitzoeken." "De pace in VT1 zag er namelijk goed uit op de medium banden. We dachten dat we er goed bij hadden gestaan als we de zachte banden hadden gebruikt, maar in VT2 waren we helemaal nergens. We moeten proberen te begrijpen waarom dat zo was."

Omstandigheden

Had de tegenvallende pace van Mercedes misschien met het warme weer in Silverstone te maken? Dat is een mogelijkheid, oordeelt Russell. "We zien wel een kleine trend. Als het warmer is, dan doen wij een stap achteruit. We hebben wel wat ideeën over de oorzaak daarvan, maar ik kom net uit de auto, dus ik moet nog in de data gaan duiken." "Van VT1 naar VT2 hebben we best wel wat wijzigingen doorgevoerd aan de auto en misschien hebben we daarbij niet genoeg rekening gehouden met de omstandigheden", noemt hij nog een mogelijke verklaring voor de tegenvallende vrijdag. "Hoe dan ook: het was een lastige middag." De Brit wijst tot slot naar de harde wind, die op Silverstone niet hielp. "Door de wind - alle coureurs hebben het erover - hebben we ook nog weinig conclusies kunnen trekken over onze updates. Na de kwalificatie weten we meer!", aldus de Mercedes-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"