Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Russell: "Wil op hetzelfde niveau als Hamilton, de beste F1-coureur, komen"

George Russell rijdt dit jaar zonder al te veel druk zijn ronden in de Williams-bolide. De jonge Brit is een maatje te groot voor zijn teamgenoot Robert Kubica en volgend seizoen hoopt zijn team hem een betere wagen te kunnen geven. De toekomst voor Russell ziet er dan ook rooskleurig uit en dat is nodig, want de ambities van de oud-Formule 3- en 2-kampioen liggen hoog.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Bij het team van Williams lijkt men eindelijk weer de weg naar boven te hebben gevonden. Het gat naar de rest van het veld is nog steeds groot, maar voorzichtig aan lijkt het team vooruitgang te boeken. "Ik heb dit jaar onwijs veel geleerd, ook van mijn teamgenoot Kubica. Het belangrijkste wat hij me heeft geleerd, is hoe ik moet samenwerken met mijn team en engineers. Mijn respect voor Kubica is dan ook groot", aldus George Russell tegenover de Gazzetta dello Sport.

Een andere rijder waarvoor de Brit veel respect heeft is zijn landgenoot Lewis Hamilton, die net als hem onder contract staat bij Mercedes: "Het is mijn doel om op het niveau van Lewis te komen. Ik heb zijn telemetrie mogen zien en daaruit kwam duidelijk naar voren dat hij simpelweg de beste is. Daarnaast vind ik het ontzettend knap hoe gefocust hij is gedurende de raceweekenden. Hij is namelijk met zoveel dingen tegelijk bezig in zijn leven, maar toch weet hij zich daar gedurende een raceweekend totaal voor af te sluiten. Dat bewonder ik enorm aan hem."

Waar de 21-jarige Williams-coureur nu kijkt naar de data en het gedrag van een coureur, daar was hij vroeger om een heel andere reden fan van Michael Schumacher. "Toen ik klein was, deed ik nogal veel dingen op basis van mijn instinct. Zo was ik fan van Schumacher, omdat hij in een rode wagen reed. Rood was namelijk mijn favoriete kleur, dus was ik automatisch fan van Schumi", zo vertelt de voormalig Formule 2-kampioen zijn verhaal met een knipoog.

In de tussenstand voor het F1-wereldkampioenschap staat Russell troosteloos op de laatste plaats met nul punten. Teamgenoot Kubica wist in de knotsgekke regenrace in Duitsland namelijk een punt te scoren, waardoor de Pool boven hem op de negentiende plaats in het kampioenschap staat.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

0 reacties