Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell zag met verbazing top drie: "Zij kwamen echt vanuit het niets"

Het team van McLaren heeft de kwalificatie-thuiswedstrijd van de Britse teams gewonnen met de tweede en derde plek. Mercedes start de Grand Prix van Groot-Brittannië daarentegen op de zesde en zevende plaats.

Een teleurstellende kwalificatie voor Mercedes op het circuit van Silverstone, wat voor zowel de coureurs als het team een thuis Grand Prix is. In het bijzijn van tienduizenden Britse fans moesten George Russell en Lewis Hamilton naast Max Verstappen beide Ferrari's en beide McLaren's aan zich voorbij laten gaan in de kwalificatie. George Russell vertelt in gesprek met Sky Sports dat zowel hij als zijn team eigenlijk een erger resultaat verwacht hadden: "Onze cijfers suggereerden dat we op plek 17 en plek 18 de race zouden moeten gaan aanvangen, als we kijken naar de vrije trainingen op vrijdag. Dus we zijn duidelijk verbeterd."

"Zij zijn echt een groot vraagteken morgen"

Het gehele veld zit wederom ontzettend dicht op elkaar, vooral rondom de posities waar de Mercedes-coureurs zich hebben gekwalificeerd: "Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik teleurgesteld was toen ik de tijdenlijst zag. Er zat maar een halve tiende tussen P3 en ons en mijn ronde voelde geweldig. Maar ik denk niet dat er meer ingezeten had. Lewis is ook erg sterk dit weekend en hij pusht me heel erg. En dan McLaren, die kwamen echt vanuit het niets. Zij zijn een groot vraagteken voor de race op zondag." De verwachting is dat er zondag meer te halen valt voor Mercedes. "We hebben altijd een iets betere zondag in vergelijking met de zaterdag. En dat is hoe het moet zijn. Het is een interessante startopstelling. Fernando Alonso is natuurlijk onze concurrent, net als Sergio Perez. En dan McLaren. Zij waren al sterk in Oostenrijk. Dus we gaan zien wat we kunnen doen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"