Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell zet reuzenstap richting Formule 2-titel met zege

Mercedes-junior George Russell heeft de Formule 2-titel zo goed als zeker binnen. In de sprintrace op het Sochi Autodrom snelde hij naar de overwinning, terwijl titelconcurrent Lando Norris de fout in ging.

McLaren-protegé Lando Norris ging zelfs al vóór de start van de race de fout in door tijdens de opwarmronde in verkeerde positie de safety car-lijn te passeren. Het komt de Brit op een stop-and-go-penalty te staan, hetgeen hem in de race na een verdienstelijke opmars weer ver terugwerpt. Lijstaanvoerder George Russell doet in tegenstelling tot Norris niets verkeerd. Hij wacht geduldig zijn kansen af om de leiding over te nemen van Nirei Fukuzumi, om de leiding vervolgens niet meer uit handen te geven, ook niet als een bak water de rijders dwingt om de regenbanden te gaan halen.

De Nederlander Nyck de Vries valt bij de start een paar plaatsen terug, maar speelt op safe. Als het hemelwater uit de lucht valt, toont De Vries zijn racecraft door zowel Antonio Fuoco en Renault-testrijder Artem Markelov te verschalken, in het geval van de Rus na een fraai rondenlang gevecht. Achter Russell, Sergio Sette Camara en Alexander Albon wordt De Vries vierde. In de strijd om de titel zijn nog 48 punten te vergeven. Met een achterstand van 51 punten op George Russell is Lando Norris kansloos voor de titel. Enkel Albon (37 punten achterstand) kan Russell nog van de titel afhouden met nog één raceweekend te gaan.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"