© George Russell

Nieuwsoverzicht

Russell zet reuzenstap richting Formule 2-titel met zege

30 sep. 2018 12:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-junior George Russell heeft de Formule 2-titel zo goed als zeker binnen. In de sprintrace op het Sochi Autodrom snelde hij naar de overwinning, terwijl titelconcurrent Lando Norris de fout in ging.

McLaren-protegé Lando Norris ging zelfs al vóór de start van de race de fout in door tijdens de opwarmronde in verkeerde positie de safety car-lijn te passeren. Het komt de Brit op een stop-and-go-penalty te staan, hetgeen hem in de race na een verdienstelijke opmars weer ver terugwerpt.

Lijstaanvoerder George Russell doet in tegenstelling tot Norris niets verkeerd. Hij wacht geduldig zijn kansen af om de leiding over te nemen van Nirei Fukuzumi, om de leiding vervolgens niet meer uit handen te geven, ook niet als een bak water de rijders dwingt om de regenbanden te gaan halen.

De Nederlander Nyck de Vries valt bij de start een paar plaatsen terug, maar speelt op safe. Als het hemelwater uit de lucht valt, toont De Vries zijn racecraft door zowel Antonio Fuoco en Renault-testrijder Artem Markelov te verschalken, in het geval van de Rus na een fraai rondenlang gevecht. Achter Russell, Sergio Sette Camara en Alexander Albon wordt De Vries vierde.

In de strijd om de titel zijn nog 48 punten te vergeven. Met een achterstand van 51 punten op George Russell is Lando Norris kansloos voor de titel. Enkel Albon (37 punten achterstand) kan Russell nog van de titel afhouden met nog één raceweekend te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen