Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ziet de bui alweer hangen voor zaterdag: "Max is de snelste"

George Russell weet nog niet echt waar hij staat na de eerste dag van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. In de eerste vrije training eindigde hij als vierde, na de tweede training stond hij op de tweede plaats.

Russell Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Jeddah Corniche Circuit is uitdagend voor de coureurs, zo ook voor George Russell in zijn Mercedes. Hij kijkt terug op de donderdag in Saoedi-Arabië. "De tweede vrije training was een beetje een rommelige sessie. Ik denk dat we waarschijnlijk niet in de perfecte window zaten", zo zegt de Brit. "De rondetijden waren goed in de ronden dat we weinig brandstof aan boord hadden, maar met veel brandstof aan boord weet ik niet zo goed waar we staan. Het zit weer zo dicht bij elkaar, met de Aston Martin als verrassing. Het is mooi om ze daar te zien", zo legt Russell uit.

"We hebben een hoop getest vandaag. Tijdens de eerste training testten we verschillende set-ups op de auto's, om in de tweede sessie te ruilen. We probeerden meer te leren van de auto door van ons allebei feedback te krijgen", zo vertelt Russell.

'Grote vooruitgang'

Een van de problemen in Jeddah is dat het circuit nauw is. Daardoor kun je nauwelijks door de bochten heen kijken en zo zie je dus niet wie waar op de baan is. "Dat is zeker een uitdaging, maar de FIA heeft dit jaar iets nieuws geïntroduceerd op ons stuurwiel. Dan kunnen we het gat naar de auto voor ons en achter ons zien, dat is een grote vooruitgang. Maar het ding is dat je niet merkt dat er een snelle auto aan komt, achter coureurs die in een langzame ronde zitten, zoals bij Hamilton en Sargeant gebeurde. Je weet dus niet dat er dan een snelle coureur aankomt. Maar het is zeker een verbetering op het gebied van veiligheid", zo stipt de Brit aan.

Terug naar de pace van de Mercdes. Want hoe ziet de snelheid eruit voor de long runs? "Dat is nog wat te vroeg om te zeggen, omdat ik de rondetijden natuurlijk niet zie. Maar Max (Verstappen, red.) is de snelste, terwijl Perez niet te ver weg is." Toch stipt Russell een heikel punt aan tijdens het racen. "Het is lastig om de auto's te volgen op dit moment, het is steeds moeilijker geworden. De afgelopen jaren ging dat beter, maar nu wordt het lastiger zoals we in Bahrein zagen. Als ik naar de rest van het weekend kijk, lijken Ferrari en Aston Martin op dit moment onze grootste rivalen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China