Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Russische voormalig Haas-sponsor dreigt met juridische strijd om miljoenen

Het hele verhaal omtrent Haas en haar inmiddels ex-sponsor is nog niet voorbij. Het Russische Uralkali wil haar geld terug zien.

Haas Barcelona Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen dacht Haas niet lang na. Alle banden met hoofd- en titelsponsor Uralkali, het bedrijf van de Rus Dmitry Mazepin, werden per direct verbroken en coureur Nikita Mazepin, de zoon van, werd op straat gezet.

Het Russische bedrijf laat het er niet bij zitten, zo laat het deze woensdag weten. Een vijftal dagen nadat Uralkali officieel aan de kant werd gezet door Haas, komt het bedrijf met een statement.

Uralkali wil geld zien

Daarin laat het Russische bedrijf duidelijk merken dat het niet blij is met de gang van zaken en haar geld terug wil zien. "Het Haas-team heeft laten weten eenzijdig de sponsordeal te beëindigen vanwege de huidige geopolitieke situatie."

"Uralkali draagt al jarenlang op grote wijze bij aan de wereldwijde voedselzekerheid en steunt vele verschillende sportverenigingen, in Rusland maar ook daarbuiten. Het bedrijf vindt de beslissingen van Haas onredelijk en gelooft dat sport altijd vrij hoort te zijn van politiek en druk van buitenaf."

"Uralkali wil dan ook haar eigen belangen beschermen en behoudt zich het recht om een juridische procedures te initiëren, een schadevergoeding te claimen en een significant geldbedrag terug te eisen dat Uralkali al heeft betaald voor het 2022-seizoen."

"Haas heeft niet aan haar verplichtingen voldaan"

Volgens het Russische bedrijf hebben zij bijna al het geld voor 2022 al vooruit betaald. Aangezien er nog geen race is gereden, wil men graag al het geld terugzien.

"Haas heeft dit seizoen haar verplichtingen aan ons dan ook niet voldaan. Uralkali verzoekt Haas dan ook om al het geld terug te betalen dat ze hebben gekregen voor 2022."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde