Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Russische voormalig Haas-sponsor dreigt met juridische strijd om miljoenen

Het hele verhaal omtrent Haas en haar inmiddels ex-sponsor is nog niet voorbij. Het Russische Uralkali wil haar geld terug zien.

Haas Barcelona Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen dacht Haas niet lang na. Alle banden met hoofd- en titelsponsor Uralkali, het bedrijf van de Rus Dmitry Mazepin, werden per direct verbroken en coureur Nikita Mazepin, de zoon van, werd op straat gezet.

Het Russische bedrijf laat het er niet bij zitten, zo laat het deze woensdag weten. Een vijftal dagen nadat Uralkali officieel aan de kant werd gezet door Haas, komt het bedrijf met een statement.

Uralkali wil geld zien

Daarin laat het Russische bedrijf duidelijk merken dat het niet blij is met de gang van zaken en haar geld terug wil zien. "Het Haas-team heeft laten weten eenzijdig de sponsordeal te beëindigen vanwege de huidige geopolitieke situatie."

"Uralkali draagt al jarenlang op grote wijze bij aan de wereldwijde voedselzekerheid en steunt vele verschillende sportverenigingen, in Rusland maar ook daarbuiten. Het bedrijf vindt de beslissingen van Haas onredelijk en gelooft dat sport altijd vrij hoort te zijn van politiek en druk van buitenaf."

"Uralkali wil dan ook haar eigen belangen beschermen en behoudt zich het recht om een juridische procedures te initiëren, een schadevergoeding te claimen en een significant geldbedrag terug te eisen dat Uralkali al heeft betaald voor het 2022-seizoen."

"Haas heeft niet aan haar verplichtingen voldaan"

Volgens het Russische bedrijf hebben zij bijna al het geld voor 2022 al vooruit betaald. Aangezien er nog geen race is gereden, wil men graag al het geld terugzien.

"Haas heeft dit seizoen haar verplichtingen aan ons dan ook niet voldaan. Uralkali verzoekt Haas dan ook om al het geld terug te betalen dat ze hebben gekregen voor 2022."

27 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023