Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rust keert terug bij Mercedes na kortstondige paniek

Op vrijdag gingen er allerlei alarmbellen af bij Mercedes, maar aan het einde van de laatste testdag lijkt de rust toch weer een beetje teruggekeerd.

Op vrijdag ging het van kwaad tot erger bij Mercedes, dat na een oke eerste testdag opeens de controle helemaal kwijt was. De W14 deed niet wat Lewis Hamilton en George Russell wilden en in de middag kwam daar tot overmaat van ramp ook nog eens een hydraulisch probleem overheen, waardoor er kostbare testminuten verloren gingen. Men had in eerste instantie geen idee waarom het op vrijdag zo slecht ging en waarom de Mercedes-bolide niet deed wat er van hem wat gevraagd. Het team ging op onderzoek uit en tot in de vroege uurtjes bleef men de data en de auto bestuderen. Op zaterdag wierp dat zijn vruchten af.

Progressie

Het ging namelijk aanzienlijk beter en grote problemen bleven uit, zo vertelt Andrew Shovlin, de Trackside Engineering Director voor het Mercedes-team. "'s Nachts hebben we aanzienlijk wat werk verricht om zo onze auto wat te kunnen verfijnen en weer het juiste pad te vinden voor onze set-up." "Het lijkt erop dat we wat progressie hebben geboekt", zo laat hij weten. "Beide coureurs vonden dat de auto veel beter aanvoelde, in alle verschillende omstandigheden. De balans zit veel dichter op hetgeen wat de coureurs nodig hebben voor een goede korte en lange run." "Het moge duidelijk zijn dat we nog wat werk te verrichten hebben qua pace, maar op zaterdag kregen we gelukkig een veel coherenter beeld van onze auto en de vlakken waarop we ons moeten focussen. We gaan de komende dagen aan de slag met de data die we hebben verzameld, om zo nog meer rondetijd te kunnen vinden", aldus Shovlin.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi