Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Max Verstappen gaat sowieso de GP van Monaco winnen"

Nu er nog maar drie races achter de rug zijn, valt het niet mee om in te schatten hoe de kaarten daadwerkelijk geschud zijn in de Formule 1. Toch durft de Nederlandse racelegende Michael Bleekemolen het wel aan: "Max Verstappen wint de Grand Prix van Monaco."

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het cv van voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen prijken meer dan dertig races in de smalle straten van het prinsdom Monaco. Bleekemolen, hoofd van een racende familie, is dus bij uitstek geschikt om iets te zeggen over wat er nodig is om in de straten van Monaco succesvol te zijn.

"Ik zie Max Verstappen wel winnen in Monaco. Dat is zijn circuit, want het is een echte rijdersbaan. Dat is zijn ding gewoon", aldus de vader van de eveneens racende zoons Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen in gesprek met RacingNews365.

Geconfronteerd met het feit dat het track record van Max Verstappen in Monaco nog niet je van het is, geeft Bleekemolen aan dat het vooral pech is dat Verstappen parten speelde: "Hij had vorig jaar natuurlijk de pech dat hij vorig jaar achteraan moest starten. Als hij niet was gecrasht in die laatste training, dan had hij vorig jaar al gewonnen. Aan pure snelheid ontbreekt het hem niet in Monaco, zijn rondetijden laten dat wel zien."

Wat er verderop in het seizoen voor Red Bull en Verstappen mogelijk is, weet Bleekemolen nog niet in te schatten: "Het is nog vroeg in het seizoen, maar het lijkt erop dat Red Bull op dit moment nog niet is opgewassen tegen de Deutsche Pünktlichkeit van Mercedes en de Italiaanse spaghetti van Ferrari."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws