'Saaie' Vettel: 'Er is meer in het leven dan alleen Formule 1'

16 jul. 2018 08:45 Jan van der Burgt 2 reacties
Sebastian Vettel is met vier wereldtitels buitengewoon succesvol in de Formule 1, maar de Duitser weet dat er meer is in het leven dan sport alleen. Hij geniet misschien wel net zoveel van het 'gewone' leven dat hij buiten het circuit leidt.

Vettel geniet van het leven buiten het circuit

Sebastian Vettel zal je niet spotten op één van de exclusieve feestjes waar je bijvoorbeeld Lewis Hamilton wel tegen het lijf kan lopen. Weg van het circuit zie je Sebastian Vettel zelfs helemaal niet. De Duitser zit dan thuis, 'saaie' dingen te doen.

"Ik doe graag dingen die anderen mensen misschien bestempelen als saai. Ik ben graag thuis, maai het gazonnetje, of ik kook. Ik ben geen goede kok hoor, maar af en toe probeer ik dat graag", zo geeft Vettel iets of wat van zichzelf bloot in gesprek met The Guardian.

Door buiten de Formule 1 de spotlights te ontlopen komt Sebastian Vettel naar eigen zeggen aan dat andere leven toe, het gewone leven: "Formule 1 is mijn werk, niet mijn leven. Dat ik Formule 1-coureur ben maakt mij niet meer waard dan iemand anders."

"Daarom doe ik graag dingen die mensen die mijn baan niet hebben ook doen. Ik loop mee in de sponsorloop van mijn kinderen, ik doe boodschappen en ik maak gebruik van de bus en de metro. Ik denk dat het heel normaal is om normaal te blijven."

"Ik ben een atleet, geen celebrity. Als mensen mij aanspreken omdat ze me herkennen ga ik ervan uit dat ze interesse hebben in de sport en niet in welk kapsel of welke schoenen ik draag", besluit de viervoudig wereldkampioen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen