Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

"Sainz aast op stoeltje Verstappen, niet om zijn teamgenoot te zijn"

Langzaam maar zeker wordt meer duidelijk hoe de F1-grid er in 2025 uit gaat zien. Grote vraag is, waar gaan we Carlos Sainz zien, na zijn gedwongen vertrek bij Ferrari? En moet hij snel een keuze gaan maken?

Sainz China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de komst van Lewis Hamilton is er in 2025 geen plek meer voor Carlos Sainz bij Ferrari. De enige coureur de Max Verstappen in de laatste 23 GP's heeft weten te verslaan (Singapore 2023 en Australië 2024) moet daarom opzoek naar een nieuwe werkgever. Hij wordt alom in verband gebracht met Audi, maar daar werd juist Nico Hulkenberg als eerste rijder vastgelegd voor 2025. Ook Mercedes en Red Bull worden genoemd.

Neemt de druk nu toe op Sainz om snel een keuze te maken? Niet volgens Tom Coronel. "Sainz moet gewoon wachten. Als Verstappen beslist, kan Sainz beslissen. Als Verstappen weggaat, dan wil hij heel graag dat zitje hebben. Dat wordt natuurlijk het spelletje. Hij hoopt dat Mercedes Verstappen pakt en dan kan hij het zitje van Max overnemen, dan ben je er. Hij wil nu gewoon maar één ding en dat is in een goede auto zitten", legt de coureur en F1-analist uit in de RacingNews365-podcast.

F1-kenner Ruud Dimmers is het met Coronel eens. "Sainz aast op het stoeltje van Verstappen. Sainz aast er niet op om teamgenoot van Verstappen te zijn, want dat is killing. Dat is ie al eens een keer geweest. Dat blijft gewoon Perez", doelt Dimmers op de huidige teamgenoot van Verstappen bij Red Bull.

"Precies wat Tom zegt, waarom zou je nu al gaan tekenen voor Audi, waarbij je weet waar ze nou rijden, dat is op een rondje achterstand. Dat maak je niet in een jaar goed, ook niet in anderhalf jaar. Die motor kan overigens best wel goed zijn, want Audi heeft daar in alle rust naar toe kunnen werken. Audi heeft daar vast en zeker wel de kennis van de Ferrari-motor van het heden en Audi heeft jaren gehad om een nieuwe motor te bouwen, achter de schermen werken ze al heel lang aan het project. Als ik Sainz was... je bent de man in vorm. Iedereen heeft het over je. Waar moet Audi voor gaan? Wie is er vrij? Wie kan er überhaupt naar Audi die beter is dan Sainz? Niemand."

Wachten is dus het devies volgens Coronel en Dimmers. Beluister hieronder de volledige podcast.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"