Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz 'bedankt' voor Ferrari-upgrade, Italiaanse krant luidt noodklok

Het gaat niet de goede kant op met Ferrari. La Gazzetta dello Sport ziet het afwijzen van een grote upgrade door Carlos Sainz als het grote bewijs daarvan.

Sainz FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari lijkt op dit moment het vierde team op de Formule 1-grid te zijn, achter Red Bull, McLaren en Mercedes. Het team ontwikkelt in rap tempo door, maar mogelijk niet geheel de goede kant op. Dat is de conclusie die alom getrokken wordt en ook de conclusie die La Gazzetta dello Sport trekt.

"Ferrari zet een stap achteruit. Carlos Sainz bedankt voor de nieuwe vloer, nadat simulatortests gezorgd hebben voor twijfel over de laatste upgrades", zo staat in de publicatie te lezen. "Twijfels over de veranderde koers waren er al, maar om bevestiging te krijgen probeerde men in de simulator bepaalde dingen uit na de GP van Oostenrijk. Naar aanleiding daarvan bedankt Sainz voor enkele upgrades, waaronder de nieuwe vloer die in Barcelona geïntroduceerd werd."

Sainz zal volgens de publicatie teruggrijpen naar vloer van een eerdere specificatie, waarna men de conclusie trekt dat in een poging de concurrentie bij te halen Ferrari juist in de achteruit is gegaan. 

"Het is een probleem dat we de laatste jaren vaker hebben gezien. De start van het seizoen is goed, maar daarna zwakt het af. Het hebben van een super windtunnel, een super simulator en al het geld van de wereld om investeringen te doen, is niet genoeg. Je hebt winnende ideeën van de engineers nodig om een project op de rails te houden. McLaren is daar een mooi voorbeeld van."

De krant trekt een mogelijk verregaande conclusie: "Het is onvermijdelijk dat Enrico Cardile (aerodynamica-specialist, red) onder een vergrootglas ligt, aangezien teambaas Fred Vasseur op hem heeft ingezet."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Praat mee!

Viaplay
x