Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz bekijkt prestaties Verstappen: "Wie de auto krijgt, wordt kampioen"

Carlos Sainz kijkt vol bewondering naar de prestaties van Max Verstappen en Lewis Hamilton gedurende het 2021-seizoen. De voormalig teamgenoot van de Nederlander vindt echter wel dat de bolides uiteindelijk het verschil maakten.

Carlos Sainz en Max Verstappen debuteerden in 2015 samen in de Formule 1 bij Toro Rosso, het huidige AlphaTauri. Nu, een aantal seizoenen later, is een van de twee bekroond tot wereldkampioen. Dat Verstappen deze titel al wel behaalde en Sainz niet, ligt niet zo gevoelig bij de Spanjaard. "Het is niet zo vreemd voor mij", zegt hij in gesprek met AS . "Je zag het vanaf de eerste races namelijk al aankomen. Max had de mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat er op dit moment zeven of acht wereldkampioenen op de grid staan." De potentie is er volgens Sainz overduidelijk bij velen, maar er is volgens de Ferrari-rijder één groot verschil. "Wie de auto krijgt, wordt kampioen."

Sainz onder de indruk van Verstappen en Hamilton

Sainz wijst het materiaal van Verstappen aan als een grote factor in het kampioenschap, maar wil daarmee de prestaties van zijn voormalige teamgenoot niet naar beneden praten. "Wat Max heeft gedaan is bijzonder. Het niveau waarop hij en Hamilton hebben gepresteerd is spectaculair." Er is volgens de Spanjaard weinig verschil in aanpak tussen hem en wereldkampioenen zoals Verstappen en Hamilton. De uiteindelijke manier om kampioen te worden is volgens Sainz deels geluk en deels stabiliteit. "Max wist hoe hij moest wachten bij Red Bull. Hij heeft vijf jaar op dit moment gewacht. Hamilton kon vrijwel gelijk toeslaan bij Mercedes. Er is geen geheime formule." "Ik ben een voorstander van samenwerken, een solide basis te maken en hard te werken. Ik geloof in stabiliteit, want dat levert goede resultaten op in de Formule 1. Het heeft mij altijd goede resultaten geleverd en naast mij denk ik dat veel mensen dit kunnen bevestigen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs