© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz benadrukt band met Alonso: "Hij is mijn enige échte F1-vriend"

07 aug. 2018 15:30 René Oudman 1 reacties
Dat Carlos Sainz en Fernando Alonso prima met elkaar overweg kunnen, mag geen geheim zijn. De twee Spanjaarden zijn vaak grappend en grollend in de paddock te vinden. Mogelijkerwijs wordt het tweetal volgend seizoen als teamgenoten aan elkaar verbonden, mocht Sainz de overstap maken van Renault naar McLaren en Alonso besluiten zijn F1-helm nog even niet aan de wilgen te hangen.

Sainz steekt louter de loftrompet over zijn ruim dertien jaar oudere landgenoot. "Fernando heeft mij altijd gesteund, zelfs toen ik nog lang niet in de Formule 1 rondreed. Zo maakte hij bijvoorbeeld reclame voor mij tijdens persgesprekjes, waarin hij weleens riep 'let op een jongen die Carlos Sainz junior heet, hij is erg getalenteerd en snel'. Daarvoor zal ik hem eeuwig dankbaar blijven", vertelt Sainz in gesprek met Auto, Motor und Sport.

"Natuurlijk zijn wij tegenstanders op de baan, maar daarbuiten onderhouden we een goede relatie. Ik zou Fernando willen aanmerken als mijn enige échte vriend binnen het rijdersgilde."

De jongste van de twee Spanjaarden vertelde in hetzelfde interview ooit aandacht voor de Formule 1 te hebben gekregen dankzij Alonso. Sainz was met zijn vader, rallylegende Carlos Sainz senior, op bezoek tijdens de Spaanse Grand Prix van 2005. Sainz junior mocht plaatsnemen in de Renault van Alonso (waarmee laatstgenoemde later dat jaar wereldkampioen zou worden) en dat heeft volgens hem de doorslag gegeven om een F1-carrière na te streven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen