Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz betwijfelt of hij zijn definitieve doorbraak bij Ferrari heeft gehad

Carlos Sainz leek tijdens de Grand Prix van Canada eindelijk de ware snelheid van de Ferrari F1-75 te hebben gevonden. Maar de Spanjaard blijft er zelf nuchter onder en betwijfelt of hij diezelfde snelheid, waarin hij kan strijden met Max Verstappen, door kan zetten.

Carlos Sainz heeft in de 150 Grands Prix die hij heeft gereden nog geen zege kunnen behalen. Maar met de snelheid die hij in Montreal liet zien, lijkt het erop dat het niet lang meer zal duren voordat hij op de bovenste plek van het podium mag staan. De Spanjaard finishte minder dan kleine seconde achter Max Verstappen. Sainz liet na afloop van de race weten dat hij voor het eerst dit seizoen het gevoel had dat hij de snelste op de grid was. De 27-jarige coureur weet echter niet zeker of hij in staat is om zich nu iedere race te strijden met kampioensfavorieten Max Verstappen en Charles Leclerc. "Ik hoop het, maar zoals ik een paar races geleden al zei, wil ik het een beetje race per race bekijken", begint Sainz. "Niet te veel nadenken over het kampioenschap of iets dergelijks. Ik wil me echt concentreren op het desbetreffende circuit en kijken of ik mezelf in een goede positie kan brengen qua prestaties en qua zekerheid in de auto. Ik denk dat ik dat tijdens het Grand Prix-weekend in Canada heb gedaan."

Aanpassingen aan Sainz' bolide

In de andere races dit seizoen leek Sainz soms wat onzeker in de auto en was hij zowat iedere race langzamer dan zijn teamgenoot. Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet eerder dit seizoen al weten dat Sainz de auto nog niet helemaal eigen had gemaakt, maar in Canada voelde de auto een stuk comfortabeler voor de 27-jarige coureur van Ferrari. "Vanaf de eerste training zag ik er snel uit en dat geldt hetzelfde voor de kwalificatie en de race. In de race was ik voluit aan het pushen, zonder enige angst om van de baan te raken zoals ik bijvoorbeeld in Barcelona deed", vertelt Sainz. "We hebben een aantal dingen aan de auto veranderd om het wat meer naar mijn zin te maken en dat lijkt zijn vruchten af te werpen." Toch wil de Spanjaard niet te vroeg juichen en betwijfelt hij of hij nu zijn definitieve doorbraak heeft gehad. "Tegelijkertijd denk ik dat ik meer circuits nodig heb - ik heb meer verschillende soorten bochten nodig om er een goed gevoel voor te krijgen."

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije