Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz betwijfelt of hij zijn definitieve doorbraak bij Ferrari heeft gehad

Carlos Sainz leek tijdens de Grand Prix van Canada eindelijk de ware snelheid van de Ferrari F1-75 te hebben gevonden. Maar de Spanjaard blijft er zelf nuchter onder en betwijfelt of hij diezelfde snelheid, waarin hij kan strijden met Max Verstappen, door kan zetten.

Sainz Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Carlos Sainz heeft in de 150 Grands Prix die hij heeft gereden nog geen zege kunnen behalen. Maar met de snelheid die hij in Montreal liet zien, lijkt het erop dat het niet lang meer zal duren voordat hij op de bovenste plek van het podium mag staan. De Spanjaard finishte minder dan kleine seconde achter Max Verstappen.

Sainz liet na afloop van de race weten dat hij voor het eerst dit seizoen het gevoel had dat hij de snelste op de grid was. De 27-jarige coureur weet echter niet zeker of hij in staat is om zich nu iedere race te strijden met kampioensfavorieten Max Verstappen en Charles Leclerc.

"Ik hoop het, maar zoals ik een paar races geleden al zei, wil ik het een beetje race per race bekijken", begint Sainz. "Niet te veel nadenken over het kampioenschap of iets dergelijks. Ik wil me echt concentreren op het desbetreffende circuit en kijken of ik mezelf in een goede positie kan brengen qua prestaties en qua zekerheid in de auto. Ik denk dat ik dat tijdens het Grand Prix-weekend in Canada heb gedaan."

Aanpassingen aan Sainz' bolide

In de andere races dit seizoen leek Sainz soms wat onzeker in de auto en was hij zowat iedere race langzamer dan zijn teamgenoot. Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet eerder dit seizoen al weten dat Sainz de auto nog niet helemaal eigen had gemaakt, maar in Canada voelde de auto een stuk comfortabeler voor de 27-jarige coureur van Ferrari.

"Vanaf de eerste training zag ik er snel uit en dat geldt hetzelfde voor de kwalificatie en de race. In de race was ik voluit aan het pushen, zonder enige angst om van de baan te raken zoals ik bijvoorbeeld in Barcelona deed", vertelt Sainz. "We hebben een aantal dingen aan de auto veranderd om het wat meer naar mijn zin te maken en dat lijkt zijn vruchten af te werpen."

Toch wil de Spanjaard niet te vroeg juichen en betwijfelt hij of hij nu zijn definitieve doorbraak heeft gehad. "Tegelijkertijd denk ik dat ik meer circuits nodig heb - ik heb meer verschillende soorten bochten nodig om er een goed gevoel voor te krijgen."

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt