Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz bombardeert na zijn pole Verstappen meteen tot favoriet in de VS

Carlos Sainz heeft de poleposition voor de Grand Prix van de Verenigde Staten veroverd, maar hij verwacht dat Max Verstappen er wel eens met de Grand Prix-overwinning vandoor kan gaan.

Carlos Sainz heeft zijn derde poleposition uit zijn Formule 1-carrière veroverd en mag de Grand Prix van de Verenigde Staten starten vanaf de eerste plek. Hij bleef teamgenoot Charles Leclerc en Max Verstappen nipt voor en zal vanwege een straf voor zijn teamgenoot op zondag Verstappen naast hem op de eerste startrij tegenkomen. De Spanjaard is logischerwijs blij met zijn prestatie. "Dat was leuk, heel leuk. Het was lastig met de wind tijdens de kwalificatie. De wind in combinatie met deze auto's is een heel avontuur, want je weet niet hoeveel grip je gaat krijgen en met die windvlagen kan verwachten. Toch wist ik zonder fouten de ronde af te ronden. Poleposition, die zat er aan te komen!"

Verstappen de favoriet

Alhoewel Sainz dus vanaf de eerste startrij mag beginnen, bombardeert hij meteen zijn Red Bull-rivaal Verstappen tot favoriet. "Ik ga niet liegen. Red Bull is de favoriet op zondag. Normaal gezien hebben zij de betere racepace. In de race pakken ze ons vaak omdat Max het altijd heel goed doet en de auto in de race heel sterk is." Maar dat wil niet zeggen dat hij dat niet wil voorkomen. Sainz gaat het onderste uit de kan proberen te halen. "We gaan er echter alles aan doen om hen op zondag voor te blijven en de race te winnen. Dat zou een geweldige manier zijn om aan dit slot van het Formule 1-seizoen te beginnen", aldus Carlos.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"