Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz compleet verrast door Hamilton-nieuws, in onzekerheid over F1-toekomst

Voor Carlos Sainz zal 2024 zijn laatste jaar bij Ferrari worden, want hij maakt vanaf 2025 plaats voor Lewis Hamilton. De Spanjaard reageert op het 'verrassende' besluit van Ferrari.

XPB 1253339 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na vier jaar zal Carlos Sainz eind 2024 de Ferrari-deur achter zich dichttrekke , omdat Lewis Hamilton een meerjarig contract bij het Italiaanse team heeft getekend. Hij behaalde in 2022 tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië zijn eerste pole en zege in de Formule 1 voor de Scuderia. Datzelfde kunstje herhaalde hij ruim een jaar later tijdens de Grand Prix van Singapore. Het was overwinning nummer twee voor de Spanjaard, qua polepositions staat Sainz inmiddels op vijf stuks.

De overstap van Hamilton naar Ferrari kwam als een 'verrassing' voor Sainz, zo geeft hij kort na de launch van de SF-24 toe in gesprek met de media, waaronder RacingNews365. "Het nieuws kwam een beetje als een verrassing voor me, zoals voor iedereen in de F1-wereld", zo zegt de Spanjaard. "Iedereen was op een bepaalde manier verrast door wat er gebeurde, maar ik wist het nieuws alleen wat eerder dan alle anderen."

Daardoor kon Sainz alle zaken op een rijtje zetten en zich zo voorbereiden op zijn laatste jaar bij de Scuderia. "Het klopt dat ik een paar weken de tijd heb gehad om na te denken, om me voor te bereiden en ook om me klaar te maken voor de lancering van de auto en de eerste race van het seizoen. Het geeft je dus wat tijd om het nieuws te verwerken, je eigen conclusies te trekken en je te richten op het seizoen 2024 en de race die voor je ligt. Maar het feit dat het een verrassing was voor de hele F1-wereld is geen nieuws en dat was het natuurlijk ook voor mij", aldus de tweevoudig racewinnaar.

Waar komt Sainz terecht?

Voor Sainz zijn er nog genoeg opties voor 2025 en later, omdat er een heel wat contracten van coureurs bij diverse teams aflopen. De logische optie voor de Spanjaard zou Stake F1 zijn, zeker gezien het feit dat Audi daar vanaf 2026 instapt. Bij dat merk heeft Sainz' vader veel successen geboekt. Zo won vader Sainz vorige maand nog de Dakar Rally in zo'n auto van Duitse makelij.

Maar op de vraag waar hij naartoe zou willen als volgende team, houdt hij de boot af. "Ik weet het nog niet, maar ik heb nu wat tijd om te beslissen waar mijn toekomst ligt. Er zijn genoeg opties en er is tijd om de komende maanden een belangrijke beslissing te nemen", zo sluit Sainz af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull