Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz: "Daardoor kan rangorde weleens veranderen"

Carlos Sainz en Ferrari kenden in Canada een baalweekend, maar hopen in Barcelona terug te slaan. Het lijkt voor Sainz bovendien zijn laatste grote kans te zijn op de zege in zijn thuisrace, voordat de nieuwe reglementen in gaan.

Sainz FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz is inmiddels bezig aan zijn tiende seizoen in de Formule 1, maar heeft nog nooit op het podium gestaan tijdens zijn thuisrace. Zijn beste resultaat tot dusver is een vierde plek, maar Ferrari lijkt dit weekend een serieuze kanshebber te zijn om de overwinning te pakken. Daarbij moet de update die Ferrari meeneemt naar Spanje helpen.

"Net als elke andere update zal het hopelijk zorgen voor een kleine toename van de downforce. Ik denk dat het ons helpt om overal een klein beetje sneller te zijn. Maar ik denk dat er geen wondermiddel meer is in de Formule 1 en alle updates die we brengen zijn klein, maar hopelijk maakt het een verschil. Zeker gezien hoe dicht het veld bij elkaar zit. Het lijkt erop dat Mercedes zich nu ook in de strijd heeft gemengd. En nu dat we bijna elk weekend binnen een tiende van McLaren en Red Bull zitten, is elk klein beetje welkom", zo vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik heb het gevoel dat Red Bull heel goed presteert in medium- en hogesnelheidscircuits, net als op de ruwere banen zoals Bahrein en nu in Barcelona. Ik denk dat ze het team zijn dat we moeten verslaan, maar ik denk dat ook McLaren heel sterk is in de hogesnelheidsbochten. En we moeten zien hoe de upgrade van Mercedes tot zijn recht komt in Barcelona, want ze waren de snelste in Canada."

Heel spannend

Sainz vervolgt: "En dan moeten we zien of we zelf de vorm terug kunnen vinden van Monaco en met een update zijn we misschien ook goed op hogesnelheidscircuits en met bandenmanagement. Daarom zeg ik ook dat het veld extreem dicht bij elkaar zit en en dat de verhouding onduidelijk zijn. Het is dus heel moeilijk om tot en met vrijdag, of zelfs de derde vrije training, te beoordelen wie de snelste is. En dat is eigenlijk heel spannend voor iedereen."

Dan gaat de Spanjaard in op de kans dat hij zondag mogelijk de overwinnaar is in Barcelona en zo Max Verstappen van een nieuwe overwinning af te houden. "Ik denk dat ik niet kan beschrijven hoe belangrijk of speciaal die overwinning zou voelen en wat er door me heen zou gaan, als ik hier zou winnen op de zondag. Hebben we een kans? Ik denk dat er altijd een kans is, maar ik wacht liever tot de vrije trainingen op de vrijdag om echt te zeggen hoe groot die kans is." 

"Als we de dominante Red Bull van Bahrein zien, is de kans heel klein. Of gaan we een veld hebben dat dicht bij elkaar zit, zoals in Imola? Of een race zoals in Miami met McLaren van voren of de dominantie die we zelf hadden in Monaco? Het is op dit moment bijna onmogelijk om te zeggen. Aangezien ook andere teams upgrades brengen en de rangorde waarschijnlijk een beetje zal veranderen, wacht ik liever tot vrijdag om echt te kunnen beoordelen of we een goede kans maken om te winnen", zo sluit Sainz af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership