Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Sainz: "De zekerheid die ik bij Red Bull miste, geeft McLaren mij wel"

Carlos Sainz streek dit seizoen neer bij het team van McLaren, waar hij een twee-jarig contract tekende. In aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië bevestigde de Engelse renstal dat de Spanjaard ook volgend seizoen deel uit zal maken van het team. Sainz vindt het fijn om al zo vroeg in het seizoen zekerheid te hebben over zijn stoeltje in de koningsklasse van de autosport. Iets wat hij in zijn tijd bij Red Bull miste.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Carlos Sainz kwam via het Red Bull junior-programma in 2015 samen met Max Verstappen bij Toro Rosso terecht. Nadat de kans op een stoeltje bij grote broer Red Bull Racing steeds verder weg leek, verkaste de Spanjaard aan het einde van het 2017-seizoen op huurbasis naar Renault. Na 25 races in Franse gelederen tekende Sainz een twee-jarig contract bij McLaren, waar hij zijn idool Fernando Alonso moest doen vergeten.

"Het is fijn die zekerheid te hebben, om al zo vroeg in het seizoen te weten dat je ook volgend jaar van de partij bent", vertelt Sainz tegenover Crash.net. "Die zekerheid heb ik tot dit seizoen nog nooit ervaren in de Formule 1, terwijl ik die wel verdiende. In mijn tijd bij Toro Rosso kwamen er halverwege elk seizoen geruchten over mijn mogelijke vervangers."

"Toen ik nog deel uitmaakte van het Red Bull-programma, werd mijn contract namelijk elk seizoen met slechts één jaar verlengd. Ik denk dat Formule 1-teams onderschatten hoe groot de boost kan zijn voor een coureur, als hij weet dat hij voor meerdere jaren bij een team zal zijn. Op die manier kan een coureur helemaal settelen binnen een team en de bolide door en door leren kennen."

Of de zekerheid over zijn verblijf bij McLaren daadwerkelijk zorgt voor betere prestaties op de baan durft hij niet te zeggen. "Je kan nooit zeker weten of en hoeveel invloed zoiets heeft op je prestaties, maar het voelt goed om te weten dat ik een rol kan spelen bij de ontwikkeling van de auto die ik volgend jaar zelf mag besturen."

"Hoe langer je bij een team zit, hoe beter iedereen op elkaar raakt afgesteld en dat heeft alleen maar positieve effecten", vervolgt de McLaren-coureur. "Dit seizoen hebben we gezien dat het voor sommige coureurs wat tijd kost om zich aan te passen aan hun nieuwe bolide en hun nieuwe team, waardoor ze niet het maximale uit zichzelf kunnen halen. Nu ik helemaal zeker weet dat ik ook volgend jaar in dienst ben van McLaren, zorgt dat bij mij in ieder geval voor meer rust en vertrouwen", aldus Sainz.

9 reacties