Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "Denk niet dat Verstappen Red Bull-overstap heeft geblokt"

Nadat Daniel Ricciardo zijn overstap naar Renault bekendmaakte, rees de vraag wie de Australiër moest vervangen bij Red Bull Racing. Carlos Sainz leek wegens zijn banden met Red Bull een logische kandidaat, de Spanjaard werd echter niet aangewezen.

Red Bull Racing gaf de voorkeur aan Toro Rosso-coureur Pierre Gasly. Sainz zal op zijn beurt verkassen van Renault naar McLaren, om aldaar de afzwaaiende Fernando Alonso te vervangen.

In de Nederlandse media doken geruchten op dat Max Verstappen mogelijk de overstap van Sainz naar Red Bull Racing zou verhinderen, omdat het duo in hun 23 Grands Prix durende samenwerking bij Toro Rosso elkaar nog weleens in de weg wilde zitten. Sainz gelooft daar, drie maanden na dato, helemaal niets van. "Ik weet het natuurlijk niet, maar ik denk niet dat Max zoiets heeft gedaan", laat de 24-jarige Spanjaard in de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid weten. "Volgens mij hebben rijders sowieso niet echt invloed op de keuze van hun werkgevers. Het zou lastig zijn om hem die vraag voor te leggen, maar aangezien we prima met elkaar op kunnen schieten denk ik niet dat hij naar Helmut Marko of Christian Horner zou stappen om mij uit het team te weren." Sainz heeft volgens hemzelf de logische verklaring waarom Verstappen zoiets nooit zou doen. "Je klinkt slap als je voorkeur voor een teammaat uitspreekt. Bovendien verwacht ik van Max niet dat hij ooit zoiets zou doen." In het afgelopen seizoen zag Sainz de Duitser Nico Hülkenberg naast zich als teammaat in de Renault-garage, in 2019 heeft de Spanjaard te maken met het jonge Britse talent Lando Norris.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden