Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz doet boekje open over zoektocht naar nieuw F1-contract

Carlos Sainz wist al vrij vroeg dit jaar dat hij op zoek kon naar een nieuw Formule 1-team. Tot een aankondiging is het echter nog altijd niet gekomen, waardoor het nog altijd niet zeker is waar de Spanjaard volgend jaar actief is. Sainz zelf is erg open over het gehele proces.

Sainz podium Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Begin dit jaar kondigde Lewis Hamilton aan dat hij vanaf 2025 bij Ferrari zal rijden. Het betekende niet alleen een van de meest spraakmakende transfers in de Formule 1, maar ook dat Silly Season dit jaar extreem vroeg op gang kwam. Er kwam namelijk een topcoureur vrij genaamd Carlos Sainz. De Spanjaard heeft echter nog altijd geen nieuw F1-contract binnen en dat begint te knagen.

Ook nu de Formule 1 in Silverstone neerstrijkt is het nog altijd niet zeker waar Sainz zijn loopbaan vervolgt. De Spanjaard wil er al geruime tijd niet veel meer over kwijt, maar doet toch een boekje open over waar hij de hele week druk mee is. Tegenover de media, waaronder RacingNews365, reageert Sainz op de vraag of de contractonderhandelingen ook als een afleiding voelen: "Dat hoop ik! Ik kan jullie wel wat meer details geven over hoe het allemaal in zijn werk gaat."

"Ik zal niet liegen, van maandag tot ik op het circuit arriveer op donderdag gaat hier erg veel tijd in zitten. Ik ben de hele dag druk met telefoontjes en vergaderingen met mijn management en teams die geïnteresseerd zijn. Op die manier probeer je een duidelijk beeld te schetsen van de situatie, maar dat vergt wel veel tijd en is best stressvol", aldus een eerlijke Sainz.

'Kan niet volledig opladen'

Waar vele coureurs tijdens de week in aanloop naar een Grand Prix gebruiken om te relaxen en voor te bereiden op het aanstaande weekend, ligt dat bij Sainz momenteel compleet anders. De Spanjaard geeft dan ook eerlijk toe dat hij vrij weinig rust kan pakken op dit moment: "Op dit moment kan ik niet volledig tot rust komen en opladen voor de volgende races, omdat je gedachten ergens anders liggen."

"Ik moet nadenken over waar mijn toekomst ligt en dat is geen ideale situatie,'" aldus Sainz. "Toch zodra ik arriveer op donderdag voelt het niet als een belemmering en kan ik gewoon presteren. Zodra de helm op gaat, voel ik me volledig verbonden met de auto. Het weekend in Oostenrijk bewees denk ik dat ik nog steeds op een hoog niveau kan presteren. Ook om mezelf in de etalage te zetten. Toch geloof ik in het feit dat je beter presteert wanneer je in een stabiele contractsituatie zit. Dat zit ik momenteel niet, maar ik ga me daardoor niet laten tegenhouden."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull legt Verstappen verbod op