© McLaren

Nieuwsoverzicht

Sainz dolblij met nieuwe werkgever McLaren: "Elke ronde genoten"

29 nov. 2018 09:45 René Oudman 2 reacties
De tweede testdag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi stond voor Carlos Sainz synoniem aan zijn eerste kennismaking met de McLaren. De Spanjaard reed afgelopen zondag zijn laatste Grand Prix voor Renault en stapt voor 2019 over naar de legendarische equipe, die het in de voorbije jaargang bij tijd en wijle lastig had.

De wagen waarmee Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne roemloos in de middenmoot eindigden, kon Sainz echter bekoren. De 24-jarige, die na een zesde plek in Abu Dhabi op de valreep binnen de top tien van het klassement eindigde, kwam superlatieven tekort om zijn nieuwe werkgever te prijzen.

"Het moment dat ik de garage uitreed in een McLaren, was een droom die uitkwam. Het voelde extreem goed om mijn eerste run te voltooien en al met al is het een rechtdoorzee testdag geweest.", blikt Sainz terug. "Vanaf het eerste moment af aan voel ik me hier thuis bij McLaren. Ik heb op woensdag veel rondjes kunnen rijden en ik ben het team dankbaar dat ze me zo'n betrouwbare wagen hebben gegeven. Nu is het tijd om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te starten."

Uiteindelijk ging Sainz liefst honderdvijftig keer in het rond, het equivalent van bijna drie Grand Prix-afstanden. "Van rondje één tot en met rondje honderdvijftig, ik heb van elke omloop genoten. Het gevoel was goed en we hebben het seizoen op de best denkbare manier besloten. Zodra ik de pits uitreed, voelde ik me comfortabel in de wagen. Natuurlijk zijn er altijd details die te verbeteren zijn, maar ik heb me gelijk goed aan kunnen passen."

In 2019 ziet Sainz de jonge Brit Lando Norris naast zich aanschuiven bij het team van McLaren. De 19-jarige promoveert vanuit de Formule 2, waarin hij het vicekampioenschap veroverde. Alonso heeft de Formule 1 vaarwel gezegd, Vandoorne is de deur gewezen. De Belg maakt over ruim twee weken zijn entree in de Formule E.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen