Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz dolgelukkig met GP-zege: "Verstappen heeft er al genoeg!"

Door problemen voor Max Verstappen kon Carlos Sainz profiteren. Niemand kon een bedreiging voor hem vormen en zo pakte hij een prachtige zege, twee weken na zijn blindedarmoperatie. Hij voorzag een mooie strijd met Verstappen, maar uiteindelijk kwam die er niet.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een enorme glimlach staat er op het gezicht van Carlos Sainz als hij aan het einde van de GP van Australië voor de camera verschijnt. Hij heeft namelijk net zijn derde Grand Prix gewonnen. De Spanjaard was het hele weekend al snel en kon optimaal profiteren van de uitvalbeurt voor Max Verstappen.

En dat twee weken na een operatie, want zijn blindedarm werd daags voor de vorige race verwijderd. "Een hele goede race. Ik voelde me heel goed, wat stijfjes, maar ik had geluk dat ik redelijk eenzaam rondreed en mijn pace en banden kon managen. Heel blij, heel trots op het team, blij dat we een 1-2 hebben. Hard werkt loont en soms is het leven heel gek!"

Hij wijst op de rollercoaster die de afgelopen maanden voor hem waren. "Als je ziet wat er aan het begin van het jaar gebeurde", zo bedoelt hij op het Ferrari-contract voor Lewis Hamilton. "Vervolgens het podium in Bahrein, het gedoe met mijn blindedarm, mijn comeback en de zege. Een achtbaan, maar ik heb van het ritje genoten. Ik raad de andere coureurs aan om hun blindedarm te laten verwijderen!", grapt hij.

Al snel pakte Sainz de leiding af van Verstappen, die vervolgens uitviel. Zonde, want het had een mooie strijd kunnen worden, denkt de Ferrari-coureur. "In de eerste ronde kon ik Max bijhouden en DRS pakken, die hier erg krachtig is. Hij verloor de auto in bocht drie en ik kon dichtbij komen en hem inhalen. Zodra hij achter me reed, kreeg hij het lastig met de remmen en was het einde verhaal. Zonde, want ik denk dat het een mooie strijd was geweest om de zege, maar ik ben blij om te winnen. Max heeft er al genoeg!", lacht hij.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China