Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz droomt van bijzonder raceavontuur met Ferrari: "Dat zou mooi zijn!"

Carlos Sainz weet als Ferrari-coureur natuurlijk al net wat meer over de voorbereidingen van het team voor 2023. Vanuit Saoedi-Arabië, waar hij zijn vader support bij de Dakar Rally, blikt hij alvast vooruit op het komende F1-seizoen.

Nog een paar weken geduld en de Formule 1-fans en volgers worden getrakteerd op een nieuw seizoen. In het laatste weekend van februari zullen de testdagen verreden worden en al een week later start het seizoen met de eerste Grand Prix in Bahrein. Ook bij Ferrari kunnen ze niet meer wachten op een nieuw F1-jaar. Carlos Sainz heeft nu nog even vakantie en bezocht zijn vader (Carlos Sainz senior) bij de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. Ten overstaan van La Gazzetta Dello Sport legt hij uit dat hij zijn auto voor 2023 al heeft gezien. "Ik heb onlangs met Fred (Vasseur, Ferrari-teambaas, red.) gesproken en ik heb de nieuwe bolide al mogen aanschouwen", zegt hij met een tevreden grijns. "Ik volg het project al enkele maanden en het is nog maar heel even afwachten voordat we weer gaan beginnen." Sainz zit bomvol vertrouwen voor het komende Formule 1-seizoen, maar wil nog niet direct zeggen waar ze zullen staan. "Totdat we de andere auto's op het asfalt hebben gezien, kan ik nog geen balans opmaken."

Sainz geniet van Dakar

De Ferrari Formule 1-coureur volgde zijn vader onder meer in een helikopter en kreeg alles van de Dakar-wereld te zien. Het Italiaanse medium vroeg aan Sainz wat hij vanuit de rally mee zou willen nemen naar de F1. "Ik vind de sfeer hier in het bivak heel mooi, de sfeer tussen alle concurrenten. Er is pure competitie, maar ook respect. Je voelt hier dat de mensen elkaar graag mogen. Dakar is een mooi avontuur, maar risicovol, het is mooi om kameraadschap te zien." Of we Sainz ook terugzien in de zwaarste rally ter wereld? "Waarom niet? Het zou mooi zijn als Ferrari zo'n wagen zou maken! Ik ben hier niet alleen om mijn vader te steunen, maar ook omdat ik het leuk vind. Ik volg het al sinds 2006, eerst door de verhalen van mijn vader en nu door er zelf te zijn. Het is magisch, zeker in het bivak."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'