© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz en Hulkenberg komen sterk voor de dag voor Renault

29 okt. 2017 11:55 Ruud Dimmers 0 reacties
De komst van Carlos Sainz naar Renault heeft het team een boost gegeven. In Amerika werd de Spanjaard al zevende en hij daagt Nico Hulkenberg uit. Samen tillen ze het team na een hoger niveau.

Renault met beide auto's in de top 10

Nico Hulkenberg had het hele seizoen niets te vrezen van Jolyon Palmer. Toen de Brit plaats moest maken voor Carlos Sainz was al duidelijk dat Hulkenberg zijn borst nat moest maken.

Ondanks dat Sainz in Amerika pas voor het eerst in de Renault zat schitterde hij direct met een uitstekende zevende plaats. In veel trainingen was hij sneller dan Hulkenberg en dat herhaalde de Spanjaard ook in Mexico. In de kwalificatie was het echter Hulkenberg die de achtste plaats pakte voor zijn teamgenoot.

"Dit was een goede dag voor mij en het team. We boeken progressie sinds de GP van Amerika en ik ben erg tevreden. De kwalificatie was lastig, maar we wisten ons flink te verbeteren ten opzichte van de vrijdag. Ik voelde me veel meer thuis in de auto. We gaan bij de race voor een goed resultaat", laat Sainz weten.

Teamgenoot Nico Hulkenberg sprak van een uitstekende dag en voorziet een spannend gevecht tijdens de race.

"Het was een goede kwalificatie en ik had een goede ronde in Q3. Ik ben erg blij met het resultaat en morgen wordt het een spannend gevecht. We gaan hard pushen voor het maximale resultaat." 

Wie wint de GP van Mexico? Voorspel en win een gave Max Verstappen teamcap!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen