Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz: "Ferrari krijgt altijd kritiek als het niet wint"

Het machtige Ferrari heeft dit seizoen nog geen overwinning op haar naam staan. Sterker nog, ze hebben dit seizoen pas één keer het podium gehaald, namelijk in Azerbeidzjan, met een derde plek voor Charles Leclerc. Teamgenoot Carlos Sainz legt de vinger precies op de zere plek.

Carlos Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een vierde positie in het constructeurskampioenschap is er voor het team van Ferrari nog wel wat werk aan de winkel. Rivaal Aston Martin was al snel na de winterstop en nu Mercedes eindelijk van het zero-sidepods concept af is, lijkt het steeds lastiger voor de Italiaanse renstal om de ontwikkelingen bij te benen.

"Gewoonweg de racepace niet"

In gesprek met Motorsport Italia zegt Carlos het volgende over de Ferrari-bolide van vorig jaar: "In het tweede gedeelte van 2022 hadden we een auto waarmee we konden strijden om een pole position, maar in de race kwamen we telkens te kort ten opzichte van Red Bull. Dit leek soms te liggen aan de strategie, maar in werkelijkheid hadden we op veel momenten gewoonweg de racepace niet."

Dit betekent overigens niet dat de SF23 compleet mislukt is: "Dit is het klassieke verhaal van is het glas halfvol of halfleeg. We hebben een snel chassis, maar we moeten ervoor zorgen dat de auto ook snel is in de race." En de Spanjaard realiseert zich dat het tijd wordt dat de snelheid van de Ferrari zich ook in de race gaat laten zien: "We moeten concluderen dat we dit seizoen nog geen race gewonnen hebben. Elk weekend proberen we van alles uit, met hulp van alle data die we van ieder circuit hebben. We doen er alles aan om het probleem proberen te begrijpen."

"Alles hangt vast aan de passie in Italië"

"Soms geeft de bolide je hoop, zoals in Australië, maar er zijn ook momenten geweest waarbij ik het gevoel had dat we opeens twee stappen achteruit gingen." De prestaties van Ferrari zijn tot nu toe nog niet om over naar huis te schrijven, en dat is ook uitgebreid terug te lezen in de Italiaanse media. Over de kritiek die het Italiaanse team ontvangt, zegt de Spanjaard het volgende: "Ik denk dat Ferrari altijd kritiek krijgt wanneer ze niet winnen. Dit is nu eenmaal Ferrari en het is iets wat mij duizend keer is uitgelegd voordat ik bij het team binnenkwam. Alles hangt vast aan de passie die er is in Italië, en in de rest van de wereld voor dit team. Dat men zo gehecht is aan Ferrari creëert ook een haast om te winnen en daarom is het zo speciaal als je wint met dit team, omdat je weet dat er echt heel veel mensen heel erg blij zullen zijn."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen