Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz grijpt de macht in Dakar Rally, ten Brinke valt van podium

Carlos Sainz sr. is de nieuwe leider in het klassement na de zevende etappe in de Dakar Rally. Sainz schreef de etappe op zijn naam en omdat klassementsleider Stephane Peterhansel in de problemen raakte, kon hij de leiding in het klassement overnemen.

De zevende etappe in de Dakar Rally lijkt een ware game changer. Favoriet en klassementsleider Stephane Peterhansel verloor veel tijd nadat hij met mechanische problemen kampte, waardoor Carlos Sainz de macht kon grijpen. De Spanjaard stuurde zijn Peugeot in 4 uur en 49 minuten over het 425 kilometer lange parcours en liet daarmee Toyota-coureurs Giniel de Villiers en Nasser Al-Attiyah achter zich. Al-Attiyah kende ook een goede etappe. De Qatarees verloor in het begin van de Dakar Rally veel tijd, maar krabbelde sterk terug. Al-Attiyah eindigde in de zevende etappe als derde op bijna een kwartier achterstand en pakte zo de tweede plaats in het algemeen klassement.

Bernhard ten Brinke kende een redelijke dag, maar moest wel zijn podiumplaats in het algemeen klassement vaarwel zeggen. Ten Brinke eindigde als zevende in de etappe, op ruim een half uur achterstand. In het algemeen klassement kwamen zijn teamgenoten bij Toyota Al-Attiyah en de Villiers hem voorbij, waardoor hij terugzakte naar de vijfde plaats in het klassement. Uitslag top 5 etappe 7 - Auto's: 1. Carlos Sainz (Peugeot) 4h49m26s 2. Giniel de Villiers (Toyota) +0h12m05s 3. Nasser Al-Attiyah (Toyota) +0h14m19s 4. Jakub Przygonski (MINI) +0h20m56s 5. Martin Prokop (Ford) +0h23m57s Klassement top 5 na etappe 7 - Auto's: 1. Carlos Sainz (Peugeot) 21h41m38s 2. Nasser Al-Attiyah (Toyota) +1h11m29s 3. Stephane Peterhansel (Peugeot) +1h20m46s 4. Giniel de Villiers (Toyota) +1h20m54s 5. Bernhard ten Brinke (Toyota) +1h25m04s

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden