Sainz haalt verhaal op: "Versloeg Loeb en Raikkonen op mijn zestiende"

17 nov. 2018 17:00 René Oudman 1 reacties
Elke Formule 1-rijder heeft er wel eentje: een heroïsch verhaal uit het verleden, eentje waarin omstanders voor de eerste keer door kregen met wat voor talent ze te maken hadden. Carlos Sainz zette zijn naam op een zeer bijzondere manier op de kaart.

In gesprek met de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid blikt de nu 24-jarige Sainz, die volgende week in Abu Dhabi zijn laatste race voor Renault rijdt om daarna te vertrekken richting McLaren, terug op die ene, belangrijke race.

Aangezien Sainz' vader Carlos Sainz senior door Red Bull was uitgenodigd om een pr-evenement te bezoeken, nam de rallylegende zijn destijds 16-jarige zoontje mee. Carlos junior had op het moment van schrijven, het jaar 2011, net zijn eerste stapjes in de autosportwereld gezet. Intussen was Sainz junior al opgenomen in het Red Bull-juniorteam.

"Red Bull besloot een pr-evenement te organiseren op de Red Bull Ring", blikt Sainz terug. "Er kwamen een hoop goede rijders op af. Zo was rallykampioen Sébastien Loeb er, enkelvoudig wereldkampioen Kimi Raikkonen, toenmalig F1-coureur Mark Webber en zo nog een paar grote namen. Red Bull had bedacht om ze tegen elkaar te laten racen."

De gasten nemen het tegen elkaar op in rallywagens en op motorfietsen, alvorens er wordt gewisseld naar de KTM X-Bow. Plots kijkt een van de leden van het management van Red Bull naar de jonge Sainz. "Of ik ook mee wilde doen", beschrijft de Spanjaard het voorval zeven jaar later. "De startopstelling werd bepaald door lootjes trekken en ik mocht als vijfde van start. Ik was ontzettend zenuwachtig."

Kort na het doven van de lichten begint het te hozen op de Red Bull Ring, waarop Loeb, Raikkonen en Sainz met z'n drieën een gat slaan. "Ineens vocht ik op een circuit met twee racelegendes! We misten alle rempunten omdat het ontzettend hard regende. Tegen het einde spinde Loeb en wist ik Kimi achter me te houden. Op één of andere manier won ik. Coureurs kwamen naderhand op me af met de vraag, in welke klasse race jij?"

Sainz reed op dat moment in de Eurocup Formule Renault 2.0. Vier jaar later zou hij onderdeel uitmaken van het Formule 1-circus.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen