Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz heeft nog geen last van keuzestress: "Maar dat blijft een gok"

Carlos Sainz blijft een van de belangrijkste personen in Silly Season van dit jaar. De Spanjaard houdt echter nog alle opties open en maakt zich voorlopig weinig zorgen over zijn toekomst.

Sainz China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het blijft een van de belangrijkste onderwerpen in de paddock: waar ligt de toekomst van Carlos Sainz? De Spanjaard wordt veelvoudig genoemd bij teams als Mercedes, Audi en Aston Martin. Dat laatste team lijken we van het lijstje af te kunnen halen na de verlenging van Fernando Alonso afgelopen week. Zijn de kansen voor Sainz daarmee geslonken? Volgens de Spanjaard zelf niet.

Voor Sainz is het een beetje dubbel om Ferrari naar vier jaar te moeten verlaten. De Spanjaard vertelt erover in gesprek met onder meer RacingNews365: "Het is mijn vierde jaar bij Ferrari en aan de ene kant ben ik blij dat we een auto hebben die ik vertrouw en die een weergave is van het harde werk van de afgelopen jaren. Aan de andere kant vind ik het wel jammer dat ik de ontwikkeling niet mee kan voortzetten. Vooral omdat ik denk dat we als team goed bezig zijn en de juiste stappen zetten richting de toekomst."

Gokken op 2026?

Ferrari zet misschien goede stappen richting de toekomst, toch zal die toekomst zonder Sainz zijn. Waar de Spanjaard volgend jaar terecht komt, blijft dan ook de vraag. Volgens Sainz zelf zijn er nog genoeg opties om uit te kiezen: "Zonder namen te noemen, ik praat momenteel met alles en iedereen. En dan bedoel ik ook echt iedereen."

"Al de beste opties zijn nog open, wat positief is, maar het heeft nog wel wat tijd nodig gezien de status van de rijdersmarkt", vervolgt de Spanjaard. "Er is vrij weinig progressie gemaakt de afgelopen weken, dus ik kan jullie nog niet voorzien van een update. Voorlopig heeft het totaal geen invloed op mijn prestaties, maar hoe sneller de beslissing gemaakt kan worden, hoe sneller je die zorgen uit je hoofd kan zetten."

Een belangrijke keuze die Sainz zal moeten maken, is het feit wie de beste papieren heeft voor 2026. Dan krijgt de Formule 1 te maken met een grote regelwijziging, iets wat volgens Sainz belangrijk is, maar ook een grote maar kent: "Ik houd alle opties open. Kijkend naar de regelwijziging van 2026, ik beschouw dat een beetje als een muntje opgooien, een gok. Het is onmogelijk om nu al te zien wie er dan goed zullen zijn. Het maakt niet uit hoeveel je met teams praat en hoe goed hun verkooppraatje ook mag zijn, de realiteit is dat niemand het écht weet. Wanneer je wint in 2026, is dat naar mijn mening niet vanwege de juiste keuze, maar vooral omdat je op het juiste moment, op de juiste plek zit."

Sainz focust zich dan ook liever op de prestaties in 2025: "Voor 2025 ben ik van mening, dat met het niveau dat ik momenteel laat zien, in een competitieve auto rijden het meest aantrekkelijk is, maar het draait niet alleen om mij en dus zal ik moeten wachten."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"