Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz hoopt op uitvalbeurten bij Red Bull: "Moeten winnen wat Verstappen wil winnen"

Carlos Sainz heeft de hoop op de wereldtitel nog niet opgegeven. De Ferrari-coureur doet nog steeds mee in de titelstrijd, maar staat wel ver achter WK-leider Max Verstappen. Hij hoopt dat er nog wat incidenten voorkomen bij Red Bull.

Sainz France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Bij de start van het Grand Prix-weekend in Hongarije staat Carlos Sainz 89 punten achter WK-leider Max Verstappen. Ferrari is echter nog altijd snel en competitief en de Spanjaard verwacht ook op de Hungaroring weer mee te kunnen strijden voor de overwinning. Volgens Sainz is Ferrari dit jaar overal competitief.

Dit betekent dat er bij de Hungaroring weer kansen zijn op maximale punten. "Aan de competitiviteit van de auto ligt het niet dit jaar", zegt hij vanuit Hongarije tegen onder meer RacingNews365. "We zijn op elk circuit competitief, al is het wel zo dat Red Bull soms in de kwalificatie wat sterker lijkt. Bij andere kwalificaties zijn wij dan weer sneller."

"Het is een geweldig effect en ik begin elk weekend met het idee dat we kunnen winnen. Daar is het nu geen uitzondering op." Toch blijft Sainz realistisch en legt hij uit dat een overwinning niet gemakkelijk is. "We hebben een clean weekend nodig, maar dat heeft natuurlijk iedereen nodig. In de Formule 1 is dat echter lastiger dan men vaak denkt. Het is waar dat we wat problemen moeten aanpakken in bijvoorbeeld de betrouwbaarheid, maar het jaar is nog lang."

Er kan nog van alles gebeuren in Hongarije en de daaropvolgende races, zo beredeneert Sainz. "Als we iets hebben gezien de afgelopen jaren, dan is het wel dat alles kan gebeuren in de race. Het is een jaar met ups en downs voor iedereen. Zelfs als de top vier erg consistent lijkt te zijn, kan de uitkomst van het weekend iets anders zijn dan je verwacht. Er staat nog van alles op het spel."

Sainz: "Misschien hebben we wat hulp nodig van Red Bull"

Het doel van Sainz is duidelijk. "We moeten de races winnen die Max wil gaan winnen. Die 25 punten maken een groot verschil in de stand van het WK. Ik denk dat er nog veel kan gebeuren vooraan het veld en het is een prachtige strijd die door zal gaan tot aan het einde van het jaar."

Of Ferrari op eigen kracht nog beide titels binnen kan slepen, daar is Sainz echter niet helemaal zeker over. "Het is waar dat we op een bepaald moment misschien wat hulp nodig hebben van Red Bull. Ik weet niet of het betrouwbaarheid of DNF's moet zijn bijvoorbeeld, maar statistisch gezien ligt alles nog open en kunnen we niet opgeven."

"Tot aan het moment dat het statistisch niet meer in je macht ligt, moeten we het blijven proberen. We blijven onszelf als team doorontwikkelen en we zullen blijven verbeteren. Wat we leren dit jaar is natuurlijk ook nuttig voor de komende jaren", aldus de Ferrari-coureur.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief