Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz houdt lippen stijf op elkaar na hardnekkig Mercedes-gerucht

Waar rijdt Carlos Sainz in 2025? Het lijkt erop dat Mercedes in ieder geval niet zijn volgende bestemming wordt, al houdt de Spanjaard zijn lippen stijf op elkaar in Monaco.

Sainz Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz moet na dit seizoen noodgedwongen vertrekken bij Ferrari. Lewis Hamilton vervangt hem en Sainz mag op zoek naar een nieuwe werkgever. Maar verkast hij naar Mercedes, Red Bull of toch Stake F1/Audi? Sky Sports F1 wist woensdag in ieder geval te melden dat Mercedes geen optie meer is voor Sainz, die in Monaco niet wil reageren als hij van RacingNews365 de vraag krijgt of dat daadwerkelijk zo is.

"Ik kan het niet bevestigen, sorry", vertelt Sainz, die stelt dat er nog geen besluit is genomen. "Iedereen is afhankelijk van elkaar. De Formule 1 is een cirkel en ik heb nog geen besluit genomen waar ik volgend jaar ga racen. Ik heb ook geen deadlines gesteld, maar kan je wel vertellen dat het een belangrijk besluit is. Ik word bijna 30 jaar en wil het volgende project echt laten werken."

De Spanjaard laat zich ook niet onder druk zetten om snel een besluit te nemen. Naar verluidt zou Audi hem meermaals een deadline hebben gesteld, maar Sainz is niet onder de indruk. "Maak je geen zorgen, ik laat niets door mijn vingers glippen. Ik leg gewoon alle opties op tafel en neem dan de juiste beslissing. Ik kan je vertellen dat alles heel snel zal gaan als ik een beslissing heb genomen. Het gaat erom dat ik weet wat ik nodig heb voor mijn volgende, nieuwe contract. "

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap