Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: 'Hülkenberg heeft trucjes tijdens de kwalificatie'

2018 is vooralsnog niet het seizoen van Carlos Sainz. De Spanjaard legt het ruim af ten opzichte van teamgenoot Nico Hülkenberg en kon nog niet imponeren.

Dit seizoen is een cruciaal jaar in de F1-carrière van Carlos Sainz. Met nog enkele races te gaan maakte hij in 2017 de overstap van Toro Rosso naar Renault. Het moest zijn gouden kans worden bij een fabrieksteam. Met de rijdersmarkt die dit seizoen op volle toeren gaat draaien is het belangrijk dat Sainz zijn ambities waar weet te maken. Diverse talentvolle coureurs, waaronder Esteban Ocon, zijn beschikbaar en bij de topteams lopen de contracten van Hamilton, Raikkonen, Bottas en Ricciardo af. Sainz moet zich dit jaar dan ook laten gelden en aantonen dat hij de stap van talent naar topcoureur kan maken. Tot dusver versloeg Hülkenberg hem in alle drie de kwalificaties en races. De Spanjaard erkent dat hij nog moet leren. "Nico begrijpt deze auto erg goed en heeft al een jaar meer ervaring met het team. Ik ben dan ook niet verrast door zijn snelheid. Hij heeft van die kleine trucjes die hem sneller maken tijdens de kwalificatie." "Hij is erg snel en heel ervaren. Ik maak me geen zorgen en beetje bij beetje haal ik hem in", vertelt Sainz aan Autosport.

Sainz heeft momenteel drie punten achter zijn naam staan, terwijl bij Hülkenberg de teller al op tweeëntwintig punten staat. De Spanjaard maakt zich geen zorgen. "In China had ik een goede start en wist ik Nico, Perez en Ricciardo in te halen, maar Daniel pushte me van de baan in de eerste ronde. Anders was het een compleet andere race voor me geworden." "We moeten uitvinden waarom onze auto tijdens de kwalificaties beter is dan tijdens de race. Daarin hebben we last van een te hoge bandenslijtage."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"