Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz: "Ik ben waarschijnlijk niet zo goed voorbereid als Leclerc"

Carlos Sainz mag zich vanaf dit jaar Ferrari-coureur noemen. Een hele eer, ook al heeft het team het momenteel lastig. Ook Sainz zal het de eerste races mogelijk lastig hebben, vanwege de geringe voorbereidingstijd die hij in de auto heeft gehad. Toch kijkt hij vol goede moed vooruit op het seizoen.

Carlos Sainz rijdt dit jaar voor Ferrari, nadat hij de overstap maakte van McLaren. De Spanjaard had vanwege alle nieuwe regels echter relatief weinig testtijd en begint dus niet optimaal voorbereid aan het nieuwe seizoen bij zijn nieuwe werkgever. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt hij terug op zijn voorbereiding.

"Ik ben waarschijnlijk niet zo goed voorbereid zoals Charles (Leclerc, red.) dat is. We hebben het de afgelopen winter in ieder geval goed gedaan en alle kansen benut die we kregen. In hoeverre het kan, ben ik er klaar voor. Ik heb veel in de simulator gezeten. We hebben drie dagen getest hier, dat ging goed. Ik had graag meer meters gemaakt en ik had graag gezien dat de testdagen wat langer waren, maar ik ben klaar om het te proberen in de Ferrari-bolide."

Het is zeker niet de eerste keer dat Sainz van team wisselt in de Formule 1. Zo ging hij al eens van Toro Rosso naar Renault en van Renault naar McLaren. Die ervaringen uit het verleden maken de overstap naar Ferrari in ieder geval iets minder lastig. "Het helpt dat ik de laatste jaren meermaals van team ben gewisseld. Er is geen vuistregel. Het is niet drie races om helemaal op gang te komen, niet vijf, niet zeven. Het hangt echt af van de wagen, het eerste gevoel en de eerste ervaringen tijdens de eerste paar races."

"In de eerste race ben je nooit net zo goed voorbereid als je in je tweede of derde jaar zou zijn met dezelfde auto. Tegelijkertijd is het gevoel in de wagen en bij het team goed en dan kan je nog steeds op een hoog niveau presteren. Het is lastig om te zeggen hoe lang het gaat duren voordat ik op de limiet zt. Bij sommige teams duurde het slechts enkele races, bij andere teams weer langer. Het is lastig te zeggen. Totdat ik de eerste races achter de rug heb kan ik niet zeggen of ik al op de limiet zit met de wagen."

Het is dus het vierde team waarvoor Sainz zal rijden in de Formule 1. Maar nog geen enkel team was voor hem zo speciaal als Ferrari. "Ferrari is heel anders", glundert Carlos. "Het is een speciaal team. Vanaf het moment dat ik hier kwam in januari merkte ik dat het iets is dat ik nog nooit heb meegemaakt. Het is prachtig om zoiets in je carrière mee te maken, en al helemaal op 26-jarige leeftijd. Ik wil er alles van maken, er van genieten om Ferrari-coureur te zijn. Het is een droom die uitkomt, maar ik moet hard blijven werken zodat ik snel op de toppen van mijn kunnen kan presteren."

Ook interessant:

Dit weekend komend Formule 1-coureurs in actie tijdens de eerste Grand Prix van 2021. Wordt het een zege voor Max Verstappen of Lewis Hamilton? Wij praten je bij over het circuit waarop geracet wordt.

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco