Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "Ik dacht dat ik goed bezig was, tot ik Verstappen tegenkwam"

Er is in het verleden veel gezegd en geschreven over de vermeende keiharde rivaliteit tussen Max Verstappen en Carlos Sainz. Laatstgenoemde zegt nu juist vooral te hebben genoten van hun onderlinge teamduel bij Toro Rosso en een betere coureur te zijn geworden, juist door de Nederlander.

In de nieuwste podcast van F1's Beyond the Grid komt in gesprek met Carlos Sainz natuurlijk de tijd waarin hij de teamgenoot was van Max Verstappen ter sprake. De twee zouden naarmate het jaar vorderde steeds moeilijker door één deur kunnen samen en de vertroebelde verhoudingen zouden hebben bijgedragen aan de switch van Verstappen van Toro Rosso naar Red Bull in 2016. Toch houdt Sainz er een iets andere lezing op na. De Spanjaard zegt juist veel gehad te hebben aan 2015, zijn debuutjaar in de Formule 1: "Ik dacht altijd dat ik als coureur goed bezig was, tot ik Max Verstappen in één team naast me kreeg. Hij was en is de coureur met het meeste talent in de Formule 1, dus hij dwong me om een extra stap te maken." Het duurde voor Sainz niet lang om in te zien dat Verstappen uit bijzonder racehout was gesneden, ook al lag Sainz drie jaar aan race-ervaring op de Nederlander voor: Ik had nog nooit tegen hem gereden, ik kwam hem bij de eerste test pas tegen, maar ik kon direct zien hoe goed hij was."

Wat volgde was een seizoen waarin Verstappen en Sainz elkaar weliswaar regelmatig troffen op de baan, maar waarin de Nederlander de Spanjaard versloeg met 49 om 18 punten. Toch had hun verstandhouding daar niet onder te lijden, in tegenstelling tot wat weleens wordt aangenomen. "Natuurlijk waren we op het circuit competitief, we waren aan het vechten voor onze eigen carrières en dat wisten we ook van elkaar. Maar weg van het circuit hadden we veel lol en klikte het veel beter dan mensen vaak denken."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie