Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz in het nadeel tijdens Grand Prix van Spanje door probleem in kwalificatie

Carlos Sainz is tevreden met de derde plaats in de kwalificatie voor de GP van Spanje. De Ferrari-coureur ziet genoeg opties tijdens de race, al moet hij zijn thuisrace verrijden met een klein probleem bij de bandenstrategie.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was Charles Leclerc wederom de snelste coureur. Max Verstappen completeerde de voorste startrij, terwijl Ferrari-coureur Carlos Sainz genoegen moest nemen met de derde plaats. Toch is hij tevreden over zijn resultaat, zo laat hij vlak na de sessie weten. "Het is tot nu toe een zwaar weekend geweest. De omstandigheden zijn niet gemakkelijk geweest met de hitte en de wind, maar vandaag hebben we een prima ronde neer kunnen zetten. Vanuit hier kunnen we morgen gaan vechten." Het managen van de banden wordt volgens de Spanjaard zeer belangrijk tijdens zijn thuisrace. "Dat gaat een sleutelrol spelen. We gaan zien of we een goede start hebben en vanuit daar kunnen bouwen. Het is een prima positie om te starten."

Sainz ontevreden met ronde op gebruikte banden

"We gaan ons best doen bij de start en proberen vanuit daar te leiden", hoopt Sainz, die tijdens de kwalificatie een probleem tegenkwam met zijn banden. "Het was geen ideale kwalificatie, want ik kon geen goede ronde neerzetten op de gebruikte banden." De Ferrari-coureur kon geen snelle tijd klokken op een gebruikte set, waarna hij overstapte op een nieuwe set. "Die missen we mogelijk morgen tijdens de eerste stint, maar er kan nog van alles gebeuren en we gaan ons best doen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af