Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz in het nadeel tijdens Grand Prix van Spanje door probleem in kwalificatie

Carlos Sainz is tevreden met de derde plaats in de kwalificatie voor de GP van Spanje. De Ferrari-coureur ziet genoeg opties tijdens de race, al moet hij zijn thuisrace verrijden met een klein probleem bij de bandenstrategie.

Sainz Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was Charles Leclerc wederom de snelste coureur. Max Verstappen completeerde de voorste startrij, terwijl Ferrari-coureur Carlos Sainz genoegen moest nemen met de derde plaats. Toch is hij tevreden over zijn resultaat, zo laat hij vlak na de sessie weten.

"Het is tot nu toe een zwaar weekend geweest. De omstandigheden zijn niet gemakkelijk geweest met de hitte en de wind, maar vandaag hebben we een prima ronde neer kunnen zetten. Vanuit hier kunnen we morgen gaan vechten."

Het managen van de banden wordt volgens de Spanjaard zeer belangrijk tijdens zijn thuisrace. "Dat gaat een sleutelrol spelen. We gaan zien of we een goede start hebben en vanuit daar kunnen bouwen. Het is een prima positie om te starten."

Sainz ontevreden met ronde op gebruikte banden

"We gaan ons best doen bij de start en proberen vanuit daar te leiden", hoopt Sainz, die tijdens de kwalificatie een probleem tegenkwam met zijn banden. "Het was geen ideale kwalificatie, want ik kon geen goede ronde neerzetten op de gebruikte banden."

De Ferrari-coureur kon geen snelle tijd klokken op een gebruikte set, waarna hij overstapte op een nieuwe set. "Die missen we mogelijk morgen tijdens de eerste stint, maar er kan nog van alles gebeuren en we gaan ons best doen", zo sluit hij af.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt