Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Sainz is net zo goed als Verstappen"

Carlos Sainz, bij Toro Rosso ooit de teamgenoot van Max Verstappen, is zeker zo goed als de Nederlander. Dat stelt diens landgenoot Pedro de la Rosa.

Carlos Sainz rijdt volgend jaar voor zijn derde team sinds zijn Formule 1-debuut in 2015. Voor een echt topteam heeft hij nog niet mogen rijden, dat terwijl hij volgens voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa in gesprek met El Confidencial toch zeker zo goed is als bijvoorbeeld een Max Verstappen.

"Carlos Sainz is in mijn ogen een absolute topper. Hij is net zo goed als een Max Verstappen of een Nico Hülkenberg en sneller dan heel veel andere jongens op de grid. Hij is goed genoeg om er ooit met de wereldtitel vandoor te gaan." Of hij net zo goed is als zijn landgenoot die hij opvolgt bij McLaren? "Het is nu nog te vroeg om te stellen dat hij net zo goed is als Fernando Alonso, maar ik snap waar de vergelijking vandaan komt. Vraag het me over vijftien jaar nog eens, dan kunnen we ze pas echt eerlijk naast elkaar leggen." Foto: Max Verstappen en Carlos Sainz als teamgenoten tijdens de Grand Prix van Australië, 2016.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'