Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "Jongere generatie is een goede ontwikkeling voor de Formule 1"

Carlos Sainz behoort net als Max Verstappen nog steeds tot de jongere generatie in de Formule 1, maar toch maken beide mannen zich op voor hun vijfde seizoen in de koningsklasse van de autosport. Volgens Sainz staat de nieuwe lichting te trappelen om het over te nemen in de Formule 1.

"Momenteel vindt er inderdaad een wisseling van de wacht plaatst in de Formule 1. Ik vind het zelf een goede ontwikkeling dat coureurs als George Russell en Lando Norris volgend seizoen in de Formule 1 gaan rijden. Het is alleen wel gek dat ik zelf al aan mijn vijfde seizoen begin, terwijl ik ook nog maar vierentwintig ben," aldus Sainz in gesprek met Motorsport-Total .

Vooral Red Bull spant in 2019 de kroon. Het Oostenrijkse team heeft met Verstappen (21) en Pierre Gasly (22) dan een ontzettend jong rijdersduo op de grid staan. Ook bij Ferrari gaat de gemiddelde leeftijd flink omlaag door de komst van Charles Leclerc (21) als vervanger van Kimi Raikkonen (39). Volgens Sainz is het geen toeval dat er in 2019 zoveel jonge coureurs op de grid staan, maar hoort het bij de ontwikkeling die de Formule 1 doormaakt. "Vaak is er een goede mix van zowel oudere coureurs als rookies, maar soms zijn er in verhouding ook meer oudere coureurs. Nu zijn er veel jonge coureurs en dat is een goede zaak voor de sport. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken." Ook Sainz behoort al bijna tot de oudgedienden in de sport en is van plan om zijn plekje niet zomaar af te staan aan de nieuwe lichting. "Ervaring is nog steeds erg belangrijk. Wat dat betreft is het goed als de wat oudere vossen op de jonkies jagen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden