Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz kaart nog een probleem aan na tweede uitvalbeurt op rij

Naast nul punten tijdens de GP van Emilia-Romagna ziet Carlos Sainz nog een probleem na zijn uitvalbeurt tijdens de openingsronde. Wederom mist hij kostbare kilometers, wat consequenties kan hebben.

Voor de tweede race op rij viel Carlos Sainz uit in de openingsfase van een Grand Prix. De Ferrari-coureur kreeg een tik van Daniel Ricciardo, waarna hij in de grindbak belandde en er niet meer uit kon komen. Het is extra pijnlijk dat hij nul punten scoort voor het thuispubliek van de Italiaanse renstal, maar ook de misgelopen kilometers vallen hem tegen. Gevraagd door RacingNews365 hoe hij omgaat met de dubbele uitvalbeurt, blijft hij echter nuchter. "Het is heel simpel, want in Australië was het volledig mijn schuld. Hier, nadat ik de beelden heb bekeken, kon ik niets anders doen dan Daniel misschien wat meer ruimte geven. Het waren twee totaal verschillende incidenten, maar wel met dezelfde uitkomst." Hij voelt zich dan ook niet schuldig na de tweede DNF op rij, al is het wel pijnlijk voor zijn ervaring met de Ferrari-bolide. "Het betekent dat je geen van de meer dan zestig rondes kan rijden, welke voor mij op het moment juist heel nuttig zijn. Het resultaat doet niet eens zo veel pijn als je het vergelijkt met de tijd en de ronden die ik misloop in de auto. De laatste twee races heb ik niet kunnen racen. Dat is jammer."

Sainz prijst reactie van Ricciardo

"Het is ook ongelukkig dat dit tweemaal achter elkaar gebeurt", moet Sainz toegeven. Hij hoopt dat hij zijn portie pech nu heeft gehad. "Er zal altijd een race zijn waar je een fout maakt en er zal altijd een race zijn waarbij iemand anders je eraf tikt. Bij mij gebeurde dat helaas in achtereenvolgende races en dat doet meer pijn. Het is wat zwaarder, maar hopelijk heb ik het nu lekker vroeg in het seizoen gehad en kan ik mij focussen op de rest van het jaar." Ook Ricciardo wist dat hij fout zat tijdens het incident met de Spanjaard. Gelijk na afloop van de GP van Emilia-Romagna liep hij naar de pitbox van Ferrari, waar hij zijn excuses aanbood. "Dat siert Daniel als een atleet en sportman", prijst Sainz. "Gelijk na een race - en hij had een zware race - was dat het eerste ding wat hij deed." "Hij kwam direct naar de Ferrari-pitbox en bood zijn excuses aan. Alle engineers die erbij waren hebben hem daarvoor geprezen. Dit is ook waarom er niks aan de hand is tussen mij en Daniel. Wat er bij hem gebeurde, dat had iedereen kunnen overkomen. Helaas was ik het slachtoffer."

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"