Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz kijkt met jaloezie naar McLaren: "Onze bandenslijtage is veel groter"

De laatste races is het voor Ferrari hard werken. In de punten rijden ze meestal wel, maar podiumplekken lijken verder weg dan ooit. Carlos Sainz reed in Hongarije naar P8, nadat hij vanaf P11 moest starten.

Sainz Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz had een prima start op de Hungaroring. Als één van de weinige coureurs begon hij op de softs, maar bleef hij steken achter teamgenoot Charles Leclerc die vanaf P6 startte op mediumbanden. Daarna was het voor de Spanjaard vooral hard werken op het lastige circuit in Hongarije, waar bandenslijtage enorm was.

"We begonnen op de softs en dat werkte erg goed. In het begin zag het er veelbelovend uit. Maar toen we naar andere banden gingen, werd het moeilijker", zegt Sainz tegen onder meer RacingNews365. "Het is een trend dat als de stints langer worden, onze bandenslijtage veel groter is dan bijvoorbeeld Mercedes en McLaren. Als je op softs start, stel je jezelf daar ook bloot aan en dat is ook precies wat gebeurde."

"Het was een interessant weekend. We hadden verwacht wat sterker te zijn, maar onze concurrenten waren sneller. McLaren is nu het tweede team op de grid. Het leek er in Oostenrijk op dat wij dat waren, maar in Silverstone en Hongarije kwam McLaren sterk voor de dag. Dus heel goed werk gedaan door hen."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Adviseur Marko deelt grootste Newey-vrees na vertrek bij Red Bull