Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz kreeg P2 in de schoot geworpen: 'Verstappen verdiende die plek'

Carlos Sainz reed vrijwel de gehele race op gepaste afstand achter Max Verstappen en Charles Leclerc. Toch finishte hij als tweede. Na afloop heeft hij gemengde gevoelens.

Sainz Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Carlos Sainz leek op weg te zijn naar een derde plaats tijdens de Grand Prix van Bahrein, maar in de slotfase kreeg hij toch nog de tweede plek overhandigd toen Max Verstappen uitviel in zijn Red Bull-bolide.

Na afloop kon Sainz wel leven met de tweede plek. Hij is vooral blij voor zijn team. "Ten eerste wil ik Charles en Ferrari feliciteren. Ferrari is terug, en hoe! Een 1-2, waar het team de laatste twee jaar had willen staan, maar het harde werk betaalt zich nu uit."

Sainz had de pace niet

Zelf zat Sainz nog helemaal niet lekker in zijn vel, dus zelf blikt hij met gemengde gevoelens terug op de race in Bahrein.

"Voor mij persoonlijk was het een lastig weekend, want ik had om eerlijk te zijn de pace niet deze zondag. Het is me gelukt om me vast te bijten en de 1-2 binnen te slepen."

"Ik heb wat werk te doen de komende dagen", realiseert de Spanjaard. "Maar ik ben er zeker van dat ik sterker terugkom in Saoedi-Arabië!"

Verstappen verdiende P2

Dat hij toch nog als tweede over de meet kwam, had hij mede te danken aan de falende Red Bull-bolide van Verstappen. Daarvoor kreeg hij ook al kort de kans.

"Bij de herstart had ik een goede start om Verstappen te pakken, want ik had een goede herstart. Hij verdedigde zich goed, moet ik toegeven."

"Daarna zag ik plots zijn flikkerende rode lichten aan de achterkant, dus ik dacht: 'dit is mijn kans'. Ik ging ervoor."

Wel zonde voor Max, oordeelt Sainz. "Het was ongelukkig voor Max, want hij was vandaag goed genoeg om de tweede plaats te veroveren. Het is echter wat het is. Het is goed voor Ferrari."

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022